REUTERS

За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив» представники терористичної організації "Луганська народна республіка" вчиняють неправомірні дії відносно інвалідів по зору, які проживають на Донбасі.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожУ Горлівці бойовики напали на управління хімзаводу

Відео дня

"Проросійські бойовики не гребують мародерствувати на підприємствах УТОС, знищують частина обладнання (тобто, по суті, - робочі місця для людей з обмеженими можливостями), а також вивозять з території підприємств як обладнання, так і транспорт", - пише він.

Тимчук підкреслює, що за отриманими даними, одного з керівників підприємства, де працевлаштовані інваліди по зору, терористи викрали та тримали в підвалі, вимагаючи підписати документи про добровільну передачу майна УТОС в розпорядження терористичної організації "ЛНР".

"Після почалися загроз кілька сімей інших співробітників УТОС були змушені виїхати з території Луганської області у безпечні регіони України", - повідомив він.