Порошенко обозначил задачи для Нацсовета по телевидению и радиовещанию  / фото molbuk.ua

"Ми всі розуміємо, що сьогодні йде війна за нашу незалежність", - заявив президент. За його словами, попередній склад Нацради був символом корупції, цензури, тиску на засоби масової інформації, передає ZN.UA.

Читайте такожУ Донецьку терористи припинили трансляцію українських каналів, замінивши їх російськими

Перед новою Нацрадою стоять надзвичайно складні завдання, зазначив Петро Порошенко, і, якщо в умовах миру головне - забезпечення принципів демократії, свободи слова, закріплення європейських цінностей в телерадіопросторі, то сьогодні на перший план вийшли питання інформаційної безпеки. Нова Нацрада, упевнений глава держави, у найбільш стислі терміни здатна довести свою авторитетність суспільству.

Відео дня

Президент підкреслив, що Нацрада має зайняти жорстку позицію в області інформаційної безпеки, оскільки Україні протистоїть "дуже добре розроблена пропагандистська машина". "Населення Донбасу вимагає правдивої інформації про Україну", - підкреслив президент.

У зв'язку з цим президент відзначив важливість розробки програми спеціального інформаційного мовлення для Донбасу. За його словами, не можна допустити перекручування фактів в інформуванні про перебіг подій у Луганській і Донецькій областях.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко призначив трьох членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення.