Фото: УНІАН

Народний депутат з фракції УДАР Єгор Фірсов вважає, що не існує конфлікту між Донбасом та Україною, а представники так званої «ДНР» не є справжніми представниками Донбасу.

Про це він сказав під час круглого столу в рамках проекту «Схід+Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ і Телевізійною службою новин каналу «1+1».

«Як донеччанин я не відчуваю, що існує конфлікт Донбасу і України. Конфлікту немає. Є конфлікт Росії і України, в результаті якого Росія б’є по слабкій ланці – Донбасу», - сказав депутат.

Відео дня

Читайте такожПорошенко хоче переговорів зі "справжніми господарями Донбасу"

Крім того, зауважив він, Донбас жив в «інформаційному вакуумі». «За 23 роки у нас, по суті, не було жодного незалежного друкованого засобу масової інформації з тиражем понад 10 тисяч екземплярів», - відзначив Фірсов і додав, що люди не знали правдивої об’єктивної інформації, і зараз продовжують жити в такому ж вакуумі.

Зокрема, він відзначив, що люди не знають про переваги вступу до ЄС.

Фірсов також додав, що у владі так званої «ДНР» «немає жодної людини, яка б реально уособлювала Донбас: жодного шахтаря, донецького металурга, донецького фермера».

Читайте такожУ Держдумі РФ пропонують захистити бойовиків ЛНР і ДНР від кримінальної відповідальності

«Там просто є люди, які колись прийшли із автоматом, захопили Донецьку державну адміністрацію і сказали: «Все, ми тут головні, ви нам будете підкорятися», - сказав депутат.

Він також висловив переконання, що на Донбасі стає дедалі менше проросійськи налаштованих громадян, адже вони починають бачити «справжнє обличчя Путіна і російського режиму».