Порошенко / Фото: УНІАН


Як повідомили УНІАН в прес-службі Глави держави, Прем’єр-міністр Польщі підтримав позицію Президента України щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Дуже важливо, що Ви маєте репутацію Президента миру, який водночас рішуче налаштований на захист суверенітету і територіальної цілісності України. Такий підхід підтримується Польщею та міцно ґрунтується на позиціях, які визначені у рішеннях ЄС», - заявив Дональд Туск.

Президент України подякував Польщі за підтримку. Порошенко висловився за прискорення процедур щодо допомоги з боку Польщі, зокрема, передачі закуплених бронежилетів через митницю Республіки Польща, адже це збереже людські життя. Туск погодився із необхідністю спрощення процедур та врегулювання цього питання.

Відео дня

Читайте такожДля бійців Нацгвардії в Польщі закупили близько 2 тисяч бронежилетів і 6 тисяч касок - Аваков

Польський Прем’єр висловив співчуття у зв’язку із зростаючою кількістю жертв з боку українських Збройних сил у Донецькій та Луганській областях.

Як зазначається в повідомленні, сторони приділили велику увагу питанню створення польсько-литовсько-української військової бригади «УкрПолЛитБриг», зокрема, домовились підписати відповідну Угоду найближчим часом.

Президент України поділився стурбованістю з приводу маніпуляцій та відвертої брехні з боку російської інформаційної пропаганди, яка поширюється в європейському медіа-просторі. Співрозмовники обмінялись думками стосовно механізмів та нових можливостей донесення правдивої інформації про ситуацію в Україні в Польщі.

Читайте такожПорошенко сподівається, що Слов’янськ стане символом нового Донбасу

Наприкінці розмови Президент України висловив слова вдячності Прем’єру Польщі за гуманітарну допомогу для Збройних Сил України та за програми освітнього й культурного характеру для молоді.

Глава держави запропонував Польщі долучитись до програми створення робочих місць на звільнених від терористів територіях Донбасу, викладено в повідомленні.