REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

«Є зона падіння літака – діаметр 40 км, тобто радіус – 20 км. Наші військові вже підійшли до меж цієї зони, проте, якщо в цій зоні лунають вибухи, то це точно не українські військові», - зауважив він.

«В цій зоні не ведуться бойові дії – це розпорядження президента України, українські військові це розпорядження виконують на 100%», - запевнив речник РНБО.

Відео дня

«Терористи, знаючи про це, провокаційно роблять там вибухи і здійснюють обстріли цієї території. Ми заявляємо офіційно, що українські військові на даній території бойових дій не ведуть», - заявив Лисенко.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня близько 17.00 за київським часом авіалайнер «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines був збитий проросійськими бойовиками, ймовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу «Бук».

За інформацією авіакомпанії, на борту перебували 283 пасажири й 15 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Читайте такожООН розцінює як військовий злочин збитий над Україною цивільний літак 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» Нідерландам.

Читайте такожЗ'явилися перші результати розшифровки "чорних скриньок" з Boeing-777Раніше сьогодні Лисенко повідомив, що українська армія впритул наблизилася до місця аварії Боїнга-777 в Донецькій області, проте активних дій в цьому районі не проводить.