Ігор Терехов: у Харкові понад 3 тисячі містян уже зробили щеплення першою дозою вакцини

У Харкові понад 3 тисячі містян вже зробили щеплення першою дозою вакцини від коронавірусу.

Про це 25 березня заявив в.о. міського голови Харкова Ігор Терехов, повідомляє «RedPost».

За його словами, сьогодні динаміка вакцинації позитивна.

Відео дня

«Спочатку люди не хотіли робити цю процедуру. Після цього ми провели роз'яснювальну роботу, і зараз бачимо, що люди почали вакцинуватися і дуже активно. Сьогодні ми закінчуємо вакцинацію 3400 осіб. Найближчим часом отримаємо нову партію. На рахунок вакцинації місто в повній бойовій готовності», - підкреслив він.

За словами Терехова, на старт всеукраїнської вакцинації від COVID-19 місто отримало 6800 доз вакцини, розрахованих на вакцинацію 3400 осіб.

Зараз в місті працюють 34 пункти вакцинації від коронавірусу і 17 бригад, які пройшли спеціальне навчання. Коли Україна прийде до масової вакцинації, кількість цих пунктів буде збільшено.

Вакцинація від covid-19 в Харкові стартувала 25 лютого. В першу чергу були щеплені медичні співробітники, що працюють з коронавірусними хворими в стаціонарах. Зараз зробити щеплення можуть громадські діячі, співробітники комунальних підприємств і при наявності залишків дози - всі бажаючі.

Раніше Ігор Терехов заявив, що підстав для закриття метрополітену у Харкові немає. «Те обмеження метрополітену, яке було зроблено свого часу (навесні 2020 року. - ред.), Я вважаю, це було зроблено неправильно. Такого не можна робити. У будь-якому мегаполісі світу метрополітен закривається останнім, а ні в якому разі не першим».