Олександр Пікулик

Мешканці Ірпеня вимагають відкликати депутата Ірпінської міської ради Олександра Пікулика. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Кабінету Міністрів України. Його звинувачують у зловживаннях на посаді депутата та порушенні прав інвесторів ЖК "Центральний Преміум", яких Пікулик залишив не лише без квартир, а й без коштів.

"Ми вимагаємо вжити заходів щодо забезпечення доступу до житла законним власникам, проведення перевірки дій Олександра Пікулика та подальше розслідування фактів його зловживань на посаді депутата місцевої ради.

Також, враховуючи численні порушення законодавства та невиконання своїх обов’язків Олександром Пікуликом, ми просимо допомогти розпочати процедуру відклику Пікулика з посади депутата місцевої ради", - йдеться в опублікованому тексті.

Відео дня

За словами авторів петиції, власники квартир ЖК "Центральний Преміум", що в Ірпені, вже понад рік не можуть отримати ключі від придбаного житла.

Йдеться про 300 родин, майно яких постраждало внаслідок війни. На його відновлення інвестори сплатили представникам компанії забудовника по 30 дол. за кв.м. Остання обіцяла не лише відновити оселі, а й повернути кошти власникам житла, за рахунок компенсації від держави.

Втім квартири "Центральний Преміум" лишаються непридатними для життя. Натомість роботи по відновленню комплексу ведуться лише в частині комерційної нерухомості. Родини з дітьми залишились під час війни просто неба. Людям погрожують, а їх законні вимоги ігнорують.

Раніше про відклик Олександра Пікулика з посади заявляла голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Причиною такого рішення стала стрілянина в одному з ресторанів Ірпеня. За словами заступника командира Тероборони міста Сергія Глухоцького, там депутат напідпитку почав стріляти з нагородної зброї та ледь не влучив в жінку.

Коментуючі цю ситуацію, лідерка партії, яку наразі Пікулик представляє у місцевій раді, зазначила, що депутат має негайно здати нагородну зброю. Також Тимошенко запевнила активістів, що має намір позбавити Пікулика мандата.

Нагадаємо, Олександр Пікулик - депутат Ірпінської міської ради. Він очолює комісію земельних відносин, лісових та природоохоронних питань. За словами його колег, Пікулик не є частим "гостем" засідань.

Нещодавно Пікулик виступив проти знесення рекламної конструкції одного зі своїх житлових комплексів на в'їзді до м. Ірпінь та встановлення там меморіальної стели "Місто-герой".

За інформацією видання "Ділова столиця", за минулий рік Олександр Пікулик 4 рази перетинав кордон з Польщею на автомобілі MERCEDES-BENZ S 63 AMG. Підставою для виїзду він називав волонтерську діяльність, проте інформації щодо її мети чи результатів в адміністрації немає, про це свідчить відповідь КОВА на запит журналістів.