Кива - НАЗК взялось за декларацію депутата після появи у ЗМІ інформації про оренду жомової ями / фото УНІАН

Національне агентство з питань корупції перевірить декларацію депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Іллі Киви, який, за даними ЗМІ, заробляє мільйони на оренді жомової ями.

Про це йдеться у повідомленні агентства.

Читайте такожМедведчук купив понад 20 га узбережжя в Болгарії – ЗМІ (фото)

Відео дня

У НАЗК зауважують, що моніторинг способу життя вказаних посадовців та депутатів розпочався на підставі звернень громадян, а також матеріалів у ЗМІ.

«Ми дякуємо громадянам та журналістам за бажання бути частиною подолання корупції в Україні. Сподіваємося, що наша робота за їхніми запитами спонукатиме все більше українців не бути байдужими до можливих випадків недекларування майна та повідомляти про них державним органам», – зазначив глава НАЗК Олександр Новіков.

Жомова яма Іллі Киви: що відомо

  • У липні 2020-го журналісти програми «Наші гроші» розповіли про сумнівний бізнес Іллі Киви, який, за даними декларації, отримує щороку по мільйону гривень від здачі в оренду жомової ями.
  • За словами авторів розслідування, депутат також не задекларував стометрову квартиру в Києві та авто з винаймом охорони.
  • Журналісти припустили, що яму Кива використовує для відмивання грошей. Сам Кива спростував інформацію та опублікував відео з діючим підприємством, яке йому належить і яке принесло ті самі 1,2 млн грн доходу.
  • Денис Бігус виїхав за вказаною адресою в село Заводське Полтавської області й знайшов «підприємство», про який говорив Кива. Ним виявився порослий бур'яном пустир з купою металобрухту.