НАТО стежить за ситуацією \ фото УНІАН

НАТО застерігає Росію від ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ до українського кордону і порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте такожЗеленський розраховує на підтримку союзників по НАТО в наданні ПДЧЯк повідомляє "Європейська правда", про це заявив представник НАТО в коментарі німецькому виданню WELT. "НАТО буде продовжувати підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. Ми залишаємося пильними і продовжуємо дуже уважно стежити за ситуацією", - сказав представник Альянсу.

Він додав, що"дестабілізуючі заходи з боку Росії підривають усі зусилля з деескалації напруженості в рамках укладеної за участю ОБСЄ Угоди про припинення вогню від 27 липня 2020 року".

Спікер нагадав, що 1 квітня посли країн НАТО в Брюсселі провели нараду для обміну думками про поточну ситуацію з безпекою на Чорному морі.

"Союзники поділяють занепокоєння з приводу широкомасштабної військової діяльності Росії в Україні та навколо неї. Також союзники стурбовані тим, що Росія порушила угоду про припинення вогню з липня 2020 року, що призвело до загибелі чотирьох українських військових минулого тижня", - сказав він.

Головні новини України та світу на ранок 6 квітня

Вас також можуть зацікавити новини

Головні новини України та світу на ранок 6 квітня