В ОП прокоментували пом'якшення карантину в Черкасах / фото УНІАН

Перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов вважає, що мер Черкас Анатолій Бондаренко передчасно скасував карантин у місті, щоб підвищити свій рейтинг перед місцевими виборами.

Читайте такожВ ОП назвали "пранком" опубліковану мером Черкас смс-погрозу від ТрофімоваКоментар Трофімова оприлюднено у Telegram-каналі Офісу глави держави.

За його словами, передчасне зняття карантинних обмежень на місцях – це турбота не про людей та бізнес, а про свої політичні рейтинги перед місцевими виборами.

Відео дня

«Використовують ЗМІ для просування себе, надання резонансності своєму прізвищу та підвищення свого рейтингу. І спекулюють на питанні зняття карантинних обмежень, оскільки розуміють, що люди хочуть якнайшвидше повернутися до звичного життя», – зауважив перший заступник керівника Офісу президента.

Він нагадав, що уряд вже ухвалив поетапний план послаблення карантинних обмежень, якого потрібно дотримуватися, а передчасне зняття карантину може коштувати людських життів.

«Такі самовільні дії місцевої влади – це не турбота про людей і місцевий бізнес. Це турбота про свій рейтинг і подальшу політичну кар’єру. Якщо у міських голів є предметні пропозиції щодо допомоги місцевому бізнесу – завжди можна сконтактуватися з прем’єр-міністром, з представниками уряду та запропонувати своє бачення щодо деяких послаблень за умови дотримання всіх санітарних норм. Але з боку міського голови Черкас ми таких дій не побачили», – сказав Трофімов.

Як повідомляв УНІАН, з 30 квітня міськвиконком Черкас пом’якшив карантинні обмеження. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин виявилися на грані виживання.

Міський голова Черкас Бондаренко заявив, що у місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу.

1 травня поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів.

Того ж дня на своїй сторінці у Facebook Бондаренко оприлюднив фото з СМС-повідомленнями, в яких його попереджають про арешт, якщо він «не заспокоїть свої таланти». Мер Черкас стверджує, що це повідомлення нібито надіслав йому Трофімов.

Сьогодні, 2 травня, в Офісі президента спростували твердження Бондаренка про те, що Трофімов нібито надсилав йому СМС-повідомлення.

Разом з тим в Офісі президента наголосили, що дії мера та міськвиконкому Черкас мають одержати належну юридичну оцінку.