Постраждалі від вибуху в Кропивницькому не залишаться без даху над головою – Офіс президента

Мешканці багатоповерхівки у Кропивницькому, де 2 лютого стався вибух побутового газу, не залишаться без даху під головою. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, який прибув на місці інциденту вранці 3 лютого.

"Переглянув, в якому стані будинок, та поспілкувався з його мешканцями, люди бояться залишитися без даху над головою. Цього не станеться. Міська та обласна влада працюють разом, фінансуватиметься відновлення з резервного фонду міст та області, у разі потреби будуть виділені кошти з державного бюджету", – зазначив Тимошенко.

Міський голова Кропивницького, за словами Кирила Тимошенка, запевнив, що всіх постраждалих розселили.

Відео дня

"Я поспілкуюсь з людьми, які живуть в готелі, щодо умов проживання. Працюють пункти обігріву біля будинку. Наше завдання – швидко відновити людям домівки та допомогти потерпілим, яким потрібна медична допомога", – написав також Тимошенко.

Зокрема для допомоги постраждалим дітям вранці до Кропивницького прибули два фахівці з дитячих опіків з Дніпра, які консультують місцевих лікарів.

Постраждалі від вибуху в Кропивницькому не залишаться без даху над головою – Офіс президента

Заступник керівника ОП повідомив, що попередні висновки про те, коли буде можливо розпочати роботи у будинку, будуть відомі вже 3 лютого.

Вибух побутового газу у квартирі на другому поверсі будинку у Кропивницькому стався 2 лютого. У квартирі розпочалася пожежа, яку було згодом ліквідовано. За даними ДСНС України, загинула одна людина, постраждали троє, у тому числі двоє дітей 8 та 13 років.