У МЗС звернулися до Путіна / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що слова про "допомогу" для окупованого Донбасу, які сказав президент РФ Володимир Путін під час своєї прес-конференції, є грубим порушенням законодавства України, її суверенітету та територіальної цілісності. 

Про це заявили у вітчизняному МЗС, пише видання "Гордон".

"Російська Федерація дійсно може допомогти Донбасу, якщо припинить грубо порушувати норми міжнародного права – припинить агресію проти України, виведе свої війська і найманців з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях. Розглядаємо надання так званої допомоги і постачання" гуманітарних "або будь-яких інших вантажів на тимчасово окуповані Росією території в Донецькій і Луганській областях без офіційної згоди України як грубе порушення законодавства України, її суверенітету і територіальної цілісності", – йдеться в повідомленні МЗС.

Відео дня

Читайте також"Ловити за язика й ставити на місце": у ТКГ відреагували на слова Путіна про "підтримку" окупованого Донбасу

Там також відзначили відданість України виконанню Мінських і "нормандських" домовленостей.

"Росія доклала всіх зусиль, щоб процес консультацій в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі і виконання домовленостей в рамках нормандського формату були фактично заблоковані. Щоб вивести переговорний процес з цього стану, Росія повинна, нарешті, прийняти рішення про припинення збройної агресії і виведення своїх збройних формувань з Донбасу", – підкреслили в МЗС.

Що сказав Путін про Донбас

На прес-конференції 17 грудня Путін оголосив, що РФ буде "нарощувати підтримку" окупованого Донбасу. "Ми, Росія, як підтримували Донбас, так і будемо підтримувати. Ми навіть будемо нарощувати нашу підтримку Донбасу. Це стосується і підтримки виробництва, і вирішення соціальних питань, і інфраструктурного характеру питань, і так далі", - заявив Путін.