Ілюстрація / REUTERS

Повноцінний саміт з персональною участю лідерів 27 країн-членів Європейського Союзу і шести країн "Східного партнерства" відбудеться у березні 2021 року в Брюсселі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу сказав президент Європейської Ради Шарль Мішель за підсумками відеоконференції лідерів країн ЄС та "Східного партнерства".

Читайте такожКоли країни світу відкриють кордони для українців (оновлюється)

Відео дня

За його словами, сьогодні лідери висловили свою політичну волю продовжувати будувати простір відданості демократії, процвітання і стабільності, котрий ґрунтуватиметься на спільних цінностях міжнародного порядку, що заснований на правилах і міжнародному праві.

"Східне партнерство є пріоритетом зовнішньої політики Європейського Союзу. І залишатиметься таким разом з нашими європейськими пріоритетами демократії, прав людини, верховенства права, ґендерної рівності, структурних реформ і боротьби з дезінформацією", - заявив Мішель.

Також він заявив, що було визначено 5 пріоритетів, над якими робота відбуватиметься спільними зусиллями, щоби бути добре підготовленими і з метою ухвалення наступного року спільної декларації саміту "Східного партнерства".

Як повідомляв УНІАН, лідери 27 країн-членів Європейського Союзу та шести країн "Східного партнерства" - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України, погодили п'ять головних пріоритетів розвитку на найближчі роки. Йдеться про економічні зрушення; ефективне управління і верховенство права; про партнерство, яке об'єднує в рамках розвитку цифрових технологій; про розвиток "зеленої" енергетики та досягнення результатів заради користі людей.