Шмигаль заявив, що приєднання урядовців показує пріоритетність цього напрямку \  УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував долучення представників уряду до Мінського переговорного процесу щодо Донбасу.

Читайте також"Це голос іншого Донбасу": новий учасник перемовин у ТКГ пояснив позицію переселенців

Як передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції на тему «100 днів уряду» Шмигаль сказав: «Стосовно Мінських перемовин – вперше за 5 років уряд долучився безпосередньо до Мінських перемовин, один з віце-прем’єрів є безпосереднім учасником, одним із співкерівників у Тристоронній контактній групі, і сьогодні новий формат співпраці, новий формат роботи Мінреінтеграції показує пріоритетність цього напрямку для урядової політики».

Відео дня

«Ми будемо активно продовжувати цю роботу, будемо залучатись у ці процеси, щоб максимально наблизити мирний процес, мирне врегулювання і припинити втрати українців в цій агресії», - заявив Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Українську делегацію уТКГ очолює екс-президент Леонід Кучма, його першим заступником став віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, заступником - голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко стала представником України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань.

Голова Комітету ВР з питань правової політики Андрій Костін призначений представником України в робочій підгрупі з політичних питань.

Заступник міністра оборони Олександр Поліщук представлятиме Україну в робочій підгрупі з безпекових питань.

Голова Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова стала представником України в робочій підгрупі з гуманітарних питань.