Депутати вважають, що МОЗ вчиняє злочин з затримкою костюмів для медиків / УНІАН

Фракція "Голос" сьогодні почне збір підписів депутатів за винесення на розгляд парламенту питання про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це народний депутат від "Голосу" Олександра Устінова заявила під час пленарного засідання Верховної Ради.

Читайте такожРада зняла з розгляду сьогодні законопроект Зеленського щодо подвійного громадянства

Відео дня

"Ви всі почули, що до нас приїхали (захисні) костюми, і їх будуть розвозити по Україні медикам. Я хочу сказати, що вчора була на митниці - не приїхали костюми. Замість 72 тис. костюмів, які мали приїхати і захищати наших медиків, приїхали 29 (тис.)", - зазначила депутат.

За її словами, МОЗ "сьогодні фактично вчиняє злочин, тому що спочатку вони купили костюми в три рази дорожче", а зараз їх не привозять.

"У нас як у парламенту є один вихід із цієї ситуації - ми всі зараз маємо починати піднімати питання заміщення міністра охорони здоров'я. Сьогодні фракція "Голос" почне збирати підписи за те, щоб ця людина пішла з посади", - сказала Устінова.

Як повідомляв УНІАН, 18 травня під час селекторної наради з питань запобігання поширенню коронавірусу під головуванням президента Володимира Зеленського міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ відправить в регіони понад 70 тис. костюмів біологічного захисту для медиків, які працюють з пацієнтами, хворими на COVID-19.