Вітольда Фокіна хочуть залучити до участі в ТКГ по Донбасу / скріншот

Перший президент України, новий глава української Тристоронньої контактної групи по Донбасу Леонід Кравчук розповів, чому до участі в ТКГ хочуть залучити першого прем'єр-міністра України Вітольда Фокіна.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Адміністрація, Єрмак запропонували подумати над тим, як взяти туди ще одну людину, координатора, який би міг звести всі ці проблеми самого Донбасу - неконтрольована територія, контрольована, люди, які перебувають в Україні, на території інших областей, які змушені були виїхати, сьогодні представляють Україну і в Мінському процесі. Вони пропонують взяти на цю цікаву посаду Фокіна Вітольда Павловича, колишнього прем'єр-міністра", - заявив Кравчук.

Відео дня

Читайте такожКравчук розповів, на що готовий піти заради миру на Донбасі

За словами політика, Фокін з 16 років працював на шахтах Донбасу.

"Він там народився, там жив, знає ситуацію. Звичайно, така людина потрібна, тому що людина повинна знати ситуацію там, філософію людей, чого вони хочуть. А ми ж не можемо пропонувати варіанти Донбасу, не знаючи, чого вони хочуть, на які б ми могли компроміси піти, на які ні", - зазначив він.

При цьому, за словами Кравчука, ніхто не знає, що Фокін поет:

"Він переклав українською казку Пушкіна "Руслан і Людмила". Я читав цей переклад, він блискучий, там зустрічалися такі слова, які я не знав. Це говорить і про високий духовний рівень людини".

Як повідомляв УНІАН, раніше Леонід Кравчук заявив, що учасником Тристоронньої контактної групи по Донбасу може стати перший прем'єр-міністр України (1990-1992 рр.) Вітольд Фокін.