Україна вибирає форму діалогу, сказала Мендель / фото УНІАН

В Офісі президента сподіваються, що загострення на Донбасі критично не вплине на переговорний процес щодо припинення вогню.

Читайте такожУ Зеленського відреагували на дії протестувальників під Офісом президентаПро це заявила прес-секретар президента України Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой".

"Ми розуміємо, що кількість обстрілів збільшилася. На це є низка і політичних, і економічних причин. В цілому на переговорний процес щодо глобального і всеосяжного режиму припинення вогню, ми сподіваємося, це критично впливати не буде. Можливості для подальшого збереження перемир'я, безумовно, є. І ми їх будемо використовувати. Адже прохання про мир ми чуємо найчастіше, коли відвідуємо Донбас", - сказала Мендель.

Відео дня

Вона відзначила, що Зеленський побував там вже 20 раз.

"Сильний не той, хто може воювати. Сильний той, хто може зупинити жахи війни. Тому Україна вибирає форму діалогу", - додала прес-секретар президента.

Також Мендель повідомила, що за даними ОБСЄ, за п'ять тижнів до початку перемир'я (до 27 липня) було зафіксовано понад 18 тис. порушень режиму припинення вогню, а за сім тижнів після - всього понад тисячу.

Вас також можуть зацікавити новини