Зеленський прокоментував конфлікт з мером Черкас / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вважає, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко з рішенням про пом’якшення карантинних обмежень повів себе некоректно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив на прес-конференції.

«Я навіть не можу говорити про мера Черкас, я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали, це - право народу... Я думаю, що він себе поводив некоректно», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСуд зупинив рішення Черкаської міськради про послаблення карантину в місті

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня. З 11 травня в країні почали поступово пом’якшувати карантинні обмеження.

З 30 квітня міськвиконком Черкас вирішив пом’якшити карантинні обмеження. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин виявилися на грані виживання.

Міський голова Черкас заявив, що у місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу. 1 травня поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів.