
Швидкі закуски на Новий рік 2023 урізноманітнюють святковий стіл і розпалюють апетит. Популярною святковою закускою в Україні вважаються фаршировані яйця. Вони досить легко і швидко готуються, а ще їх зручно їсти руками.
Страва готується за простим принципом: яйця варять круто і розрізають навпіл. Жовток дістають з яйця і додають в начинку, а білок наповнюють начинкою. Прикрашають готову закуску зеленню, ікрою або оливками.
- Фаршировані яйця з куркою та овочами
- Фаршировані яйця з сиром і шинкою
- Фаршировані яйця з тунцем і огірком
- Яйця фаршировані печінкою тріски
Фаршировані яйця з куркою та овочами
На 6 яєць:
- Куряче філе - 150 г.
- Майонез - 3 ст. л.
- Сир твердий тертий - 2 ст. л.
- Зелена цибуля - 3 пера.
- Морква-0.5 шт.
- Гірчиця - 1 ч. л.
Варені яйця розрізати навпіл. Жовтки витягнути і подрібнити виделкою, змішати з майонезом і гірчицею. Курку відварити до готовності і дрібно нарізати. Моркву і сир натерти на тертці, зелену цибулю дрібно нарізати. Змішати начинку і наповнити курячі білки.
Фаршировані яйця з сиром і шинкою
На 5 яєць:
- Плавлений сирок - 80 г.
- Шинка - 150 г.
- Мариновані огірки - 1 шт.
- Майонез - 2 ст. л.
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Яєчні жовтки натерти на дрібній тертці, а плавлений сирок - на крупній. Щоб сирки краще натиралися, їх можна попередньо покласти в духовку на 20 хвилин. Шинку і огірки нарізати дрібними кубиками. Змішати начинку і заправити половинки білків.
Фаршировані яйця з тунцем і огірком
На 6 яєць:
- Тунець консервований - 120 г.
- Огірок - 0.5 шт.
- Твердий сир - 50 г.
- Сметана або майонез - 2 ст. л.
- Зелень - маленький пучок.
- Сіль, перець за смаком.
Яйця відварити до готовності і остудити. Розрізати навпіл і натерти жовтки на дрібній тертці. Сир натерти крупно, а огірки дрібно нарізати. З тунця злити рідину. Дрібно порубати зелень. Змішати всі інгредієнти і наповнити половинки білків начинкою.
Яйця фаршировані печінкою тріски
На 6 яєць:
- Печінка тріски - 120 г.
- Петрушка - 4 гілочки.
- Майонез - 2 ст. л.
- Яблуко солодке - 50 г.
Варені яйця розрізати навпіл і розім'яти жовтки виделкою. Яблуко очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Змішати білки, яблуко, печінку тріски і майонез, посолити і поперчити за смаком. Начинити половинки яєць. Прикрасити закуску зеленню.