Фаршировані яйця на Новий рік / фото ua.depositphotos.com

Швидкі закуски на Новий рік 2023 урізноманітнюють святковий стіл і розпалюють апетит. Популярною святковою закускою в Україні вважаються фаршировані яйця. Вони досить легко і швидко готуються, а ще їх зручно їсти руками.

Страва готується за простим принципом: яйця варять круто і розрізають навпіл. Жовток дістають з яйця і додають в начинку, а білок наповнюють начинкою. Прикрашають готову закуску зеленню, ікрою або оливками.

Фаршировані яйця з куркою та овочами

На 6 яєць:

Відео дня
  • Куряче філе - 150 г.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Сир твердий тертий - 2 ст. л.
  • Зелена цибуля - 3 пера.
  • Морква-0.5 шт.
  • Гірчиця - 1 ч. л.

Варені яйця розрізати навпіл. Жовтки витягнути і подрібнити виделкою, змішати з майонезом і гірчицею. Курку відварити до готовності і дрібно нарізати. Моркву і сир натерти на тертці, зелену цибулю дрібно нарізати. Змішати начинку і наповнити курячі білки.

Фаршировані яйця з сиром і шинкою

На 5 яєць:

  • Плавлений сирок - 80 г.
  • Шинка - 150 г.
  • Мариновані огірки - 1 шт.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Яєчні жовтки натерти на дрібній тертці, а плавлений сирок - на крупній. Щоб сирки краще натиралися, їх можна попередньо покласти в духовку на 20 хвилин. Шинку і огірки нарізати дрібними кубиками. Змішати начинку і заправити половинки білків.

Фаршировані яйця з тунцем і огірком

На 6 яєць:

  • Тунець консервований - 120 г.
  • Огірок - 0.5 шт.
  • Твердий сир - 50 г.
  • Сметана або майонез - 2 ст. л.
  • Зелень - маленький пучок.
  • Сіль, перець за смаком.

Яйця відварити до готовності і остудити. Розрізати навпіл і натерти жовтки на дрібній тертці. Сир натерти крупно, а огірки дрібно нарізати. З тунця злити рідину. Дрібно порубати зелень. Змішати всі інгредієнти і наповнити половинки білків начинкою.

Яйця фаршировані печінкою тріски

На 6 яєць:

  • Печінка тріски - 120 г.
  • Петрушка - 4 гілочки.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Яблуко солодке - 50 г.

Варені яйця розрізати навпіл і розім'яти жовтки виделкою. Яблуко очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Змішати білки, яблуко, печінку тріски і майонез, посолити і поперчити за смаком. Начинити половинки яєць. Прикрасити закуску зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: