Закуски на Новий рік 2023 розігрівають апетит і готують до подачі основної страви. Якщо у вас немає часу або бажання годинами стояти біля плити - пропонуємо рецепти простих і швидких святкових закусок. Ці страви можна приготувати за 15-20 хвилин без зайвих клопотів.
- Закуска на Новий рік "Мандаринки"
- Рулетики з шинкою і огірком на Новий рік
- Фаршировані крабові палички з яйцем і плавленим сиром
- Закуска з лаваша з фетою і фініками
- Тарталетки з червоною рибою
- Форшмак з оселедця
Закуска на Новий рік "Мандаринки"
Ця закуска зовні нагадує мандарини. Зверху можна прикріпити "листя" з м'яти.
- Варені яйця - 2 шт.
- Варена морква - 3 шт.
- Плавлені сирки - 2 шт.
- Сир твердий - 100 г.
- Часник - 2 зубчики.
- Майонез - 2-3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Яйця і моркву відварити до готовності. Щоб морква швидше зварилася, її можна дрібно нарізати. Натерти на крупній тертці плавлений і твердий сир, а також яйця. Часник видавити через прес або дрібно натерти. Змішати у великій мисці терті сири, яйця, часник і майонез, посолити і поперчити за смаком.
З сирної маси мокрими руками скачати кульки розміром з мандарин. Моркву натерти на середній тертці і злегка підсолити. Потім мокрими руками рівномірно обваляти кожну сирну кульку в тертої моркви. Злегка приплюснути "мандаринки" і переставити в холодильник.
Рулетики з шинкою і огірком на Новий рік
Дуже швидкі рулетики всього лише з трьох інгредієнтів.
- Мариновані огірки дрібні - 8 шт.
- Шинка - 8 тонких скибочок.
- Крем-сир - 120 г.
Шинку нарізати тонкими широкими скибочками. Кожну скибочку змастити м'яким вершковим сиром. Потім на шинку викласти дрібні огірки. Загорнути шинку рулетиками і при необхідності закріпити зубочистками.
Фаршировані крабові палички з яйцем і плавленим сиром
За бажанням в начинку можна додати розім'яте виделкою авокадо - тоді начинка буде приємного зеленуватого кольору.
- Крабові палички - 200 г.
- Яйця - 3 шт.
- Твердий сир - 80 г.
- Часник - 1 зубч.
- Майонез - 2 стол.л.
- Сіль, перець за смаком.
Яйця зварити круто. Натерти на крупній тертці яйця і сир, а на дрібній тертці - часник. Змішати яйця, сир, часник і майонез, посолити і поперчити начинку за смаком.
Потім акуратно розгорнути крабові палички. Щоб крабові палички добре розкрутилися і не зламалися, розімніть їх пальцями пару хвилин по всій довжині, або опустіть на кілька хвилин в гарячу воду. Змастити крабові палички начинкою і знову загорнути в рулет.
Закуска з лаваша з фетою і фініками
Незвичайне поєднання солоного сиру, солодких фініків і пряного часнику дуже здивує гостей.
- Лаваш - 3 шт.
- Сир фета - 250 г.
- Сметана або майонез - 3 ст. л.
- Часник - 3 зубчики.
- Кріп, петрушка - 50 г.
- Фініки без кісточок - 100 г.
- Сіль, перець за смаком.
Фініки дрібно нарізати, зелень помити і порубати ножем. Натерти часник на дрібній тертці. Фету розім'яти виделкою. Змішати у великій мисці фету, фініки, часник, зелень і майонез або сметану. Начинку рівномірно розкласти по лавашу і закрутити рулет. Нарізати рулети на порційні шматочки.
Тарталетки з червоною рибою
Червону рибу можна замінити оселедцем або крабовими паличками.
- Тарталетки готові - 30 шт.
- Плавлені сирки - 2 шт.
- Майонез - 4 ст. л.
- Червона риба слабосолона - 300 г.
- Свіжий огірок великий - 1 шт.
- Яйця варені - 2 шт.
- Зелень для прикраси.
З огірка зняти шкірку і нарізати м'якоть дрібними кубиками. Яйця відварити круто. Натерти на крупній тертці яйця і плавлені сирки. Рибу нарізати дрібними кубиками. Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом і викласти в тарталетки. Солити начинку не потрібно, оскільки риба сама по собі солона. Прикрасити тарталетки зеленню або ікрою.
Форшмак з оселедця
Для форшмака виберіть малосольне філе оселедця без кісточок.
- Філе оселедця - 100 г.
- Кисле яблуко - 50 г.
- Молоко - 40 мл.
- Цибуля - 20 г.
- М'якоть хліба - 30 г.
- Яйце - 1 шт.
- Зелена цибуля - 3 пера.
Яйця відварити круто. Хлібний м'якуш замочити в молоці на пару хвилин і віджати. Видалити кістки з оселедця. Змішати оселедець, яблуко, цибулю, хліб, варене яйце і зелену цибулю. Перебити суміш до однорідності або пропустити через м'ясорубку. Готовий форшмак можна намазати на хліб.