Домашні пельмені вийдуть смачнішими із заварним тістом / depositphotos.com

Кожен з нас по-різному сприймає напівфабрикати, але бути байдужими до домашніх пельменів - справжній злочин. Над начинкою кожна господиня чаклує особливими спеціями та поєднанням різних видів м'яса, а от із тістом нерідко виникають проблеми.

Раніше ми розповідали, як приготувати заварне тісто на еклери і профітролі, а сьогодні дізнаємося, яке тісто на пельмені найкраще смакує.

Існує кілька абсолютно різних рецептів тіста на пельмені. Деякі господині замішують на холодній воді, а деякі - полюбляють заварне тісто для пельменів. Ідеальний рецепт останнього ми сьогодні й розглянемо.

Відео дня

Заварне тісто на пельмені - покроковий рецепт

Тісто на пельмені за три кроки / фото ua.depositphotos.com

Тісто для пельменів на окропі приготувати легше, ніж ви уявляєте. Основна перевага заварного тіста - еластичність та міцність. У процесі приготування пельменів з такого тіста начинка не випадатиме, а краї будуть надійно зліпленими. Тож, якщо ви плануєте приготувати домашні пельмені - записуйте, як заварити смачне тісто на пельмені.

Для приготування необхідно:

  • борошно - 500 г;
  • окріп - 250 мл;
  • соняшникова олія - 4 ст. л;
  • сіль - ½ ч. л;
  • цукор - дрібка.

Приготування займе мінімум вашого часу. З усіма процесами впорається навіть недосвідчена господиня:

  • закип'ятіть воду;
  • змішайте борошно, сіль та цукор, а потім до цієї суміші додайте олію;
  • поступово вливайте у борошняну суміш окріп, інтенсивно перемішуйте.

Продовжуйте замішувати тісто руками, або скористайтеся кухонною машиною. Вуаля - ваше ідеальне заварне тісто для вареників і пельменів готове. 

Вас також можуть зацікавити новини: