
Кожен з нас по-різному сприймає напівфабрикати, але бути байдужими до домашніх пельменів - справжній злочин. Над начинкою кожна господиня чаклує особливими спеціями та поєднанням різних видів м'яса, а от із тістом нерідко виникають проблеми.
Раніше ми розповідали, як приготувати заварне тісто на еклери і профітролі, а сьогодні дізнаємося, яке тісто на пельмені найкраще смакує.
Існує кілька абсолютно різних рецептів тіста на пельмені. Деякі господині замішують на холодній воді, а деякі - полюбляють заварне тісто для пельменів. Ідеальний рецепт останнього ми сьогодні й розглянемо.
Заварне тісто на пельмені - покроковий рецепт

Тісто для пельменів на окропі приготувати легше, ніж ви уявляєте. Основна перевага заварного тіста - еластичність та міцність. У процесі приготування пельменів з такого тіста начинка не випадатиме, а краї будуть надійно зліпленими. Тож, якщо ви плануєте приготувати домашні пельмені - записуйте, як заварити смачне тісто на пельмені.
Для приготування необхідно:
- борошно - 500 г;
- окріп - 250 мл;
- соняшникова олія - 4 ст. л;
- сіль - ½ ч. л;
- цукор - дрібка.
Приготування займе мінімум вашого часу. З усіма процесами впорається навіть недосвідчена господиня:
- закип'ятіть воду;
- змішайте борошно, сіль та цукор, а потім до цієї суміші додайте олію;
- поступово вливайте у борошняну суміш окріп, інтенсивно перемішуйте.
Продовжуйте замішувати тісто руками, або скористайтеся кухонною машиною. Вуаля - ваше ідеальне заварне тісто для вареників і пельменів готове.