Фокачча / depositphotos.com

Фокачча - це італійський хліб, який ще називають "дідусем" піци. Він може бути тонким або товстим - рецептів є дуже багато. Лінива фокачча готується на дріжджах, але на відміну від звичного дріжджового тіста, не вимішується. Зверху на фокачча кладуть начинку.

Раніше ми розповідали, як приготувати хліб на заквасці вдома.

Фокачча з сиром і помідорами

Інгредієнти:

Відео дня
  • борошно - 500 г;
  • цукор - 1,5 ч. л.;
  • дріжджі сухі - 1 ч. л.;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • вода - 350-400 мл;
  • олія - 30 мл.

Для начинки:

  • базилік - 1 пучок;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • олія - 2-3 ст. л.;
  • твердий сир - за смаком;
  • помідори черрі - 8-10 шт.;
  • сіль крупна.

Змішайте борошно, цукор, дріжджі. Додайте сіль, воду і перемішайте до однорідності. Коли вся мука зволожиться, влийте та вмішайте олію. Накрийте плівкою, залиште підходити на 1 годину. Зніміть плівку, руки змастіть олією і обімніть тісто. Вимішувати тісто не потрібно - просто акуратно округліть його і сформуйте кулю. Знову накрийте плівкою і поставте в холодильник на 24 години.

Якщо у вас немає в запасі часу, просто дайте тісту ще раз підійти при кімнатній температурі.

Дістаньте тісто з холодильника, зніміть плівку. Форму вистеліть пергаментом, зверху присипте манкою. Акуратно переверніть посуд з тістом над формою, щоб воно випало. Руками, змазаними олією, розподіліть тісто по формі і залиште, щоб воно піднялося.

Начинка для фокачча може бути будь-яка. Класика - це оливкова олія, свіжий розмарин і крупна сіль. Але можна зробити начинку за своїм бажанням: сир, томати, вершкове масло з часником.

Для начинки подрібніть листя базиліка з часником в блендері до стану пасти. Викладіть її на фокачча, зверху покладіть кубики сиру і половинки томатів. Посоліть і відправте в духовку, випікайте при температурі 250°C 20-30 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: