Низькокалорійні солодощі рецепти / фото pixabay.com

Навіть найсуворіші прихильники дієт і схуднення іноді хочуть солодкого, але не можуть дозволити собі з'їсти солодкі ласощі. Деякі відмовляються від десертів через небажання набрати вагу. А комусь заборонені десерти за станом здоров'я. УНІАН упевнений, що десерти можуть бути смачними і корисними для фігури. Дізнайтеся, як можна побалувати себе солодощами під час дієти.

Вівсяне печиво без цукру

  • Вівсяні пластівці - 200 г.
  • Кокосова стружка - 15 мг.
  • Какао-порошок - 2,5 ч. л.
  • Банан - 1 шт.
  • Знежирене молоко-70 г.

Половину пластівців перемолоти в блендері або кавомолці до стану борошна. Перемішати пластівці з вівсяним борошном, додати кокосову стружку і какао. Блендером збити банан з молоком до однорідності. Змішати всі компоненти. Мокрими руками сформувати з тіста кульки і приплюснути, викласти на встелене папером деко. Випікати в духовці 20 хвилин при 200 градусах.

Сирний десерт з фруктами

Низькокалорійний десерт з сиром / фото ua.depositphotos.com
  • Творог нежирний - 300 г.
  • Кефір нежирний - 150 г.
  • Підсолоджувач за смаком.
  • Солодкі фрукти (банан, полуниця, персик) - 100 г.

Сир перетерти через сито, перемішати з кефіром. За бажанням можна додати трохи підсолоджувача. Збити суміш занурювальним блендером. Окремо блендером збити солодкі фрукти. У склянку викладати фрукти з сирною сумішшю, чергуючи шари. Зверху прикрасити часточками свіжих фруктів.

Відео дня

Панна котта з ківі і банана

  • Молоко 1,5% - 500 мл.
  • Вода - 30 мл.
  • Желатин - 20 г.
  • Ківі - 1 шт.
  • Банан - 1 шт.

Желатин замочити в холодній воді на 15 хвилин. Молоко налити в каструлю на середній вогонь, трохи нагріти. Додати желатин з водою і розмішати до повного розчинення желатину. Банан і ківі очистити і крупно нарізати. Додати в молоко і збити блендером. Розлити молоко з фруктами по формах і поставити в холодильник на ніч.

Запечені яблука з сиром

Запечене яблуко рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Яблука - 4 шт.
  • Знежирений сир - 150 г.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Будь-які горіхи - 15 г.
  • Мелена кориця за бажанням.

З яблук зрізати верхівки, видалити насіння і вискоблити м'якоть. Подрібнити в блендері яблучну м'якоть, сир, корицю і горіхи. Начинити яблука начинкою і накрити верхівками. Випікати 35 хвилин при температурі 190 градусів. Для нижчої калорійності мед можна замінити половиною банана.

Вам також може бути цікаво: