Вафельні трубочки на сковороді / фото pixabay.com

Для приготування ароматних хрустких вафель не обов'язково мати вафельницю. Цей ніжний десерт можна приготувати на сковороді. Такі вафлі нічим не відрізняються від класичних окрім відсутності характерного квадратного візерунка. Але якщо використовувати сковорідку з перфорованим дном, то на вафлях буде невеликий малюнок.

Вафлі на сковороді

Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;
  • цукор - 150 г;
  • вершкове масло - 100 г; 
  • молоко - 100 мл;
  • борошно - 200 г;
  • ванільний цукор - 0,5 ч. л.;
  • щіпка солі.

Яйця збити разом з цукром за допомогою міксера на високій швидкості. Яєчна маса має стати світлою і пишною. Вершкове масло перекласти в невелику каструлю і розтопити на повільному вогні, але не доводити до кипіння. Зняти розтоплене масло з вогню і дати трохи охолонути, щоб воно було кімнатної температури.

Відео дня

Влити тепле розтоплене вершкове масло в яєчну суміш. Додати ванільний цукор і дрібку солі. Збити всі інгредієнти міксером до однорідності. Продовжуючи збивати суміш міксером, поступово всипати всю муку. Готове тісто виходить гладким і густим.

Для приготування вафель знадобиться сковорідка з антипригарним покриттям, оскільки готуються вони без олії. На гарячу сковороду вилити приблизно половину ополоника тіста для вафель і швидко розподілити по сковороді, як млинець. Підсмажити тонку вафлю 2-3 хвилини з одного боку, потім ще 1 хвилину з іншого боку.

Зняти вафлю з вогню і відразу згорнути в трубочку швидкими рухами, поки вона ще гаряча. Як тільки вафля охолоне, вона застигне і почне кришитися. Із зазначеної кількості тіста вийде приблизно 12-14 трубочок.

Вас також можуть зацікавити новини: