Вівсяні батончики - ситний і смачний перекус, який дуже легко приготувати вдома. Блюдо дуже варіативне - можна додавати будь-які горіхи і фрукти за смаком. Такі батончики мають довгий термін зберігання, що може стати в пригоді у воєнний час.
Вівсяні батончики з сухофруктами
- Вівсяні пластівці - 150 г.
- Горіхи - 70 г.
- Родзинки - 40 г.
- Банани - 1 шт.
- Мед – 1,5 ст. л.
Промити і просушити родзинки. Порубати горіхи. Банан подрібнити виделкою. З'єднати вівсянку з родзинками і медом. Розігріти духовку до 180 градусів. Деко застелити папером, змастити папір олією. Викласти вівсяну масу на деко тонким шаром. Випікати 20 хвилин і нарізати на батончики.
Вівсяні батончики з журавлиною і яблуком
- Вівсяні пластівці - 2 склянки.
- Цукор - 80 г.
- Розпушувач - 1,5 ч. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Кориця - 0,5 ч. л.
- Яйця - 2 шт.
- Яблука - 2 шт.
- Горіхи - 50 г.
- В'ялена журавлина - 50 г.
Яблука почистити і перемолоти в пюре, вбити в пюре яйця. Окремо змішати вівсяні пластівці, цукор, сіль, розпушувач, корицю. Залити пластівці яблучним пюре з яйцями і залишити на 20 хвилин. Додати до суміші горіхи і журавлину, все перемішати і покласти в форму для запікання з пергаментом. Випікати 30 хвилин при 180 градусах.