Домашнє вино з вишні / фото ua.depositphotos.com

У холодний осінній вечір хочеться розслабитися в кріслі з келихом холодного вина. Краще приготувати домашнє вино, адже в його якості ви можете бути впевнені. Приготувати такий напій з вишні можуть навіть винороби-початківці. Вино з вишні відрізняється благородним мигдальним ароматом і легким смаком.

Вишневе вино з кісточками

  • Вишня – 3 кг.

  • Вода – 3 л.

    Відео дня
  • Цукор – 1 кг.

Ягоди перебрати від гнилих, але не мити. Вишню висипати в пластиковий або емальований посуд і розім'яти руками. Всипати в вишню половину цукру і залити водою. Залишити вишню з цукром на 4 доби під марлею в темному і теплому місці для бродіння. Кожні 10 годин вишню перемішувати.

Процідити сусло через масло і віджати макуху. Вибрати чверть кісточок, інші викинути. Отриману рідину вилити в тару для бродіння. Додати промиті кісточки і 200 г цукру. Закупорити ємність з вином гідрозатвором і поставити в тепле темне місце на 30-60 днів.

Читайте такожАроматна гарбузова каша: як приготувати головну страву осеніЧерез 5 днів після початку другого бродіння додати в вино решту цукру і перемішати до розчинення. Спробувати вино і витягнути кісточки, якщо воно занадто гірке. По закінченню бродіння додати в вино цукор або спирт за бажанням. У міру випадання осаду переливати вино в нову тару. Якщо осад вже не випадає – напій готовий.

Молоде вино розлити по скляних тарах і зберігати в прохолодному місці до 4 років. Його міцність – 12%.

Вино з вишні рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Вишня – 10 кг.

  • Цукор – 5 кг.

Вишню перебрати, але не мити. Перекласти вишні у велику ємність, пересипаючи кожен шар цукром. Закрити ємність кришкою і поставити в прохолодне місце на 1,5-2 місяці. Раз в тиждень перемішувати напій, щоб розчинився цукор.

Після закінчення бродіння віджати вишні через марлю і процідити сусло. Молоде вино розлити по пляшках і залишити дозрівати на кілька місяців в холодному місці.

Читайте також інші рецепти: