
Ніжне і поживне авокадо все частіше використовується в домашніх стравах. Цей фрукт не потребує термічної обробки і добре доповнює смак інших продуктів. Користь авокадо також неоціненна – він містить величезну кількість корисних жирів, кислот, вітамінів. Авокадо використовують в салатах, супах, закусках, сніданках і навіть десертах. У літню спеку добре освіжає смузі з авокадо.
Суп-пюре з авокадо
- Авокадо – 3 шт.
- Зелень за смаком.
- М'ясний бульйон – 400 мл.
- Вершки 10% – 150 мл.
- Часник – 2 зубчики.
- Молоко нежирне – 200 мл.
- Лимонний сік за смаком.
- Грінки – 50 г.
Зварити м'ясний або овочевий бульйон. Авокадо очистити від шкірки і видалити кісточку. Покласти авокадо, часник і зелень в гарячий бульйон. Проварити 3 хвилини і збити блендером. У суп влити тепле молоко і холодні вершки, збити ще раз. Нагріти суп на маленькому вогні, але не кип'ятити. Посолити і поперчити, додати лимонний сік. Розлити по тарілках і додати грінки. За бажанням покласти в суп куряче філе.
Салат з куркою і авокадо
- Куряче філе – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Салат айсберг – 1 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Гірчиця негостра – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Лимонний сік за смаком.
Листя салату помити і обсушити, порвати руками. Філе відварити в підсоленій воді до готовності. Огірок нарізати кружечками. Авокадо очистити від шкірки і нарізати соломкою. Для заправки змішати гірчицю, мед, олію, лимонний сік, дрібку солі і перцю. Перемішати всі інгредієнти і заправити салатом.

Тост з авокадо, беконом і яйцем
- Білий хліб – 4 скибочки.
- Помідор – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Копчений бекон – 8 скибочок.
- Яйця – 4 шт.
- Лимонний сік за смаком.
У мисці розім'яти авокадо з лимонним соком і дрібкою солі до однорідності. Бекон обсмажити 4 хвилини з кожного боку. Потім посмажити 4 яєчні. Тости підсмажити на сухій сковороді або в тостері. На кожен тост викласти пасту з авокадо, 2 скибочки бекону, яєчню і 2 кружечки помідорів.
Намазка для бутербродів з авокадо
- Яйця – 3 шт.
- Авокадо – 2 шт.
- Цибуля фіолетова – 1/2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Лимон – 1/4 шт.
- Сметана або майонез – 2 ст. л.
Читайте такожЯк маринувати опеньки-3 простих рецепта розкішної закускиЯйця відварити до готовності і остудити, нарізати кубиком. Цибулю дрібно нарізати. Авокадо почистити і нарізати кубиком. Щоб авокадо не потемніло, скропити соком лимона. Часник видавити через прес. Перемішати яйця, авокадо, цибулю і часник. Посолити і заправити майонезом або сметаною. Подавати з підсмаженим хлібом.
Чизкейк з авокадо без випічки
- Крекери – 250 г.
- Цукор – 1 ст. л.
- Вершкове масло – 110 г.
- М'який вершковий сир – 350 г.
- Авокадо – 3 шт.
- Лайм – 1 шт.
- Кокосова стружка – 20 г.
- Вершки 30% – 100 г.
- Вершки нежирні – 100 г.
Крекери подрібнити кулінарним комбайном. Масло розтопити і влити до крекерів, ще раз подрібнити до однорідності. Викласти в роз'ємну форму і притиснути. Поставити форму з крекером в холодильник. Подрібнити в комбайні вершковий сир, цукор, авокадо, цедру і сік лайма. Додати нежирні і жирні вершки і збивати до кремової структури.
Вилити суміш у форму на корж з крекерів. Вирівняти поверхню чизкейка і застелити харчовою плівкою. Помістити в холодильник на ніч. Прикрасити збитими вершками.
Читайте також інші рецепти: