Страви з авокадо / фото ua.depositphotos.com

Ніжне і поживне авокадо все частіше використовується в домашніх стравах. Цей фрукт не потребує термічної обробки і добре доповнює смак інших продуктів. Користь авокадо також неоціненна – він містить величезну кількість корисних жирів, кислот, вітамінів. Авокадо використовують в салатах, супах, закусках, сніданках і навіть десертах. У літню спеку добре освіжає смузі з авокадо.

Суп-пюре з авокадо

  • Авокадо – 3 шт.
  • Зелень за смаком.
  • М'ясний бульйон – 400 мл.
  • Вершки 10% – 150 мл.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Молоко нежирне – 200 мл.
  • Лимонний сік за смаком.
  • Грінки – 50 г.

Зварити м'ясний або овочевий бульйон. Авокадо очистити від шкірки і видалити кісточку. Покласти авокадо, часник і зелень в гарячий бульйон. Проварити 3 хвилини і збити блендером. У суп влити тепле молоко і холодні вершки, збити ще раз. Нагріти суп на маленькому вогні, але не кип'ятити. Посолити і поперчити, додати лимонний сік. Розлити по тарілках і додати грінки. За бажанням покласти в суп куряче філе.

Салат з куркою і авокадо

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Салат айсберг – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Гірчиця негостра – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Лимонний сік за смаком.

Листя салату помити і обсушити, порвати руками. Філе відварити в підсоленій воді до готовності. Огірок нарізати кружечками. Авокадо очистити від шкірки і нарізати соломкою. Для заправки змішати гірчицю, мед, олію, лимонний сік, дрібку солі і перцю. Перемішати всі інгредієнти і заправити салатом.

Салат з авокадо рецепт / фото ua.depositphotos.com

Тост з авокадо, беконом і яйцем

  • Білий хліб – 4 скибочки.
  • Помідор – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Копчений бекон – 8 скибочок.
  • Яйця – 4 шт.
  • Лимонний сік за смаком.

У мисці розім'яти авокадо з лимонним соком і дрібкою солі до однорідності. Бекон обсмажити 4 хвилини з кожного боку. Потім посмажити 4 яєчні. Тости підсмажити на сухій сковороді або в тостері. На кожен тост викласти пасту з авокадо, 2 скибочки бекону, яєчню і 2 кружечки помідорів.

Намазка для бутербродів з авокадо

  • Яйця – 3 шт.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Цибуля фіолетова – 1/2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лимон – 1/4 шт.
  • Сметана або майонез – 2 ст. л.

Читайте такожЯк маринувати опеньки-3 простих рецепта розкішної закускиЯйця відварити до готовності і остудити, нарізати кубиком. Цибулю дрібно нарізати. Авокадо почистити і нарізати кубиком. Щоб авокадо не потемніло, скропити соком лимона. Часник видавити через прес. Перемішати яйця, авокадо, цибулю і часник. Посолити і заправити майонезом або сметаною. Подавати з підсмаженим хлібом.

Чизкейк з авокадо без випічки

  • Крекери – 250 г.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 110 г.
  • М'який вершковий сир – 350 г.
  • Авокадо – 3 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Кокосова стружка – 20 г.
  • Вершки 30% – 100 г.
  • Вершки нежирні – 100 г.

Крекери подрібнити кулінарним комбайном. Масло розтопити і влити до крекерів, ще раз подрібнити до однорідності. Викласти в роз'ємну форму і притиснути. Поставити форму з крекером в холодильник. Подрібнити в комбайні вершковий сир, цукор, авокадо, цедру і сік лайма. Додати нежирні і жирні вершки і збивати до кремової структури.

Вилити суміш у форму на корж з крекерів. Вирівняти поверхню чизкейка і застелити харчовою плівкою. Помістити в холодильник на ніч. Прикрасити збитими вершками.

Читайте також інші рецепти: