Користь і шкода авокадо / depositphotos

Почнемо з того, що авокадо - це, все-таки, фрукт. Через схожість смаків його порівнюють з баклажанами, називаючи овочем. Але ви так не робіть, це неправильно. Сьогодні ми розбираємося, кому можна вживати авокадо, а кому варто від нього відмовитися, а також пропонуємо чудові сніданки з авокадо.

Користь авокадо - чому варто купити фрукт

Чим корисний авокадо / ua.depositphotos.com

У їжу прийнято вживати тільки м'якоть. Вона вважається джерелом корисних речовин і містить:

  • вітаміни А, В, Е, С, К і фолієву кислоту;
  • мінерали: кальцій, фосфор, калій, залізо, натрій, мідь, йод, магній і безліч інших;
  • мононенасичені жири.

Завдяки останньому пункту авокадо рекомендований для тих людей, що худнуть, незважаючи на свою високу калорійність (на 100 гр - 200 ккал). До речі, фрукт не містить холестерин.

Відео дня

Також авокадо необхідний людям із захворюваннями серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту. Він благотворно впливає на нервову систему, зменшує відчуття втоми і сонливості. Покращує загальний стан організму.

Шкода авокадо - кому протипоказано

Чому авокадо потрібно їсти обережно / depositphotos

Дієтологи попереджають - шкірка і кісточки досить токсичні, до того ж, специфічний склад авокадо може викликати алергію. Це причина, по якій вводити фрукт в раціон потрібно поступово. 

Читайте такожКава захищає від розвитку смертельно небезпечної аритмії - вченіЯкщо ви раніше ніколи не їли авокадо, то і м'якоть вживати потрібно в міру через велику кількість жирів. 

Категорично заборонений фрукт людям з хворобами печінки і шлунково-кишкового тракту. Обережно поставитися до такого плоду радять годуючим мамам, а також тим, у кого діагностовано цукровий діабет.

Також можлива індивідуальна непереносимість авокадо. Якщо помітили погіршення самопочуття - відмовтеся від фрукта.

Як вибрати авокадо - на що звертати увагу в магазині

Як вибрати авокадо / depositphotos.com

Незалежно від того, для якої страви ви купуєте авокадо, звертайте увагу на важливі ознаки.

Стигле авокадо:

  • при натисканні з'являється невелика вм'ятина;
  • м'якоть яскраво-зеленого кольору;
  • якщо потрясти плід, то можна почути звук кісточки.

Нестигле авокадо:

  • при натисканні утворилася вм'ятина величезних розмірів або її немає взагалі;
  • плід за структурою дуже твердий;
  • м'якоть з жовтизною;
  • якщо потрясти плід, то звуку кісточки не чути.

Вас також може зацікавити: