Як варити кускус / фото ua.depositphotos.com

Кускус-це пшенична крупа, популярна в країнах Північної Африки. Під екзотичною назвою ховається звична нам манна крупа, але за формою крупа нагадує великий рис. В умовах економії газу і світла кускус - ідеальна крупа, оскільки готується всього кілька хвилин.

Ця крупа одна з найбільш дієтичних - калорійність кускусу становить всього 120 ккал/100 г. Вартість кускусу порівнянна з іншими крупами - від 90 до 110 гривень за кілограм. Цю крупу можна готувати на гарнір з овочами і спеціями, або зварити з нього солодку молочну кашу.

Як і скільки варити кускус

Як і манка, кускус вариться всього кілька хвилин. Більшу частину магазинних сортів при виготовленні обробляють парою, що ще знижує час приготування. Промивати його не потрібно.

Відео дня

Кускус можна зварити або запарити окропом. Варять кускус наступним чином:

  • підготуйте кускус і рідину у співвідношенні 1:2;
  • доведіть воду, молоко або бульйон до кипіння і підсоліть;
  • додайте кускус;
  • варіть під кришкою 5 хвилин;
  • один раз перемішайте і накрийте кришкою;
  • після варіння перемішайте кускус ще раз і посоліть.

Запарити кускус за допомогою окропу можна так:

  • залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1,5;
  • накрийте ємність з крупою кришкою;
  • залиште кускус розбухати на 15 хвилин.

Як зварити солодкий кускус

Для солодкої страви кускус варять на молоці і заправляють цукром. Потім до каші можна додати фрукти, горіхи або родзинки. Для молочної каші вам знадобиться:

  • кускус - 200 г;
  • молоко - 250 г;
  • щіпка солі;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • вершкове масло - 50 г.

У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння. Потім вимкніть вогонь. Всипте борошно і відразу додайте сіль, цукор і шматочок вершкового масла. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 15 хвилин.

Що можна додати в солоний в кускус

Щоб з кускусу вийшов смачний гарнір, до нього додають різні спеції, овочі та зелень. Крупа добре поєднується з такими продуктами:

  • овочеве асорті;
  • зажарка з моркви і цибулі;
  • смажений часник;
  • рубана м'ята і петрушка;
  • в'ялені помідори;
  • оливки та маслини;
  • зерна граната;
  • спеція каррі;
  • кукурудза;
  • шматочки курки;
  • сир фета.

Також відварений кускус часто використовують як основу для салатів. Салат з кускусом зазвичай готують зі шпинатом, помідорами, вареними яйцями, свіжим яблуком.

Вас також можуть зацікавити новини: