Суші-торт рецепт / фото ua.depositphotos.com

Суші-торт - це незвичайний листковий салат, який складають з типових для японських ролів інгредієнтів. Якщо у вас не виходить або немає часу крутити роли - ця проста страва точно вам сподобається. У салаті можна замінювати або додавати будь-які інгредієнти, характерні для японських страв: крабові палички, омлет, креветки, водорості чука.

Суші-торт з червоною рибою і авокадо

Інгредієнти:

  • круглий рис - 200 г;
  • вода - 350 г;
  • рисовий оцет - 50 мл;
  • сіль - 1 чайн.л.;
  • цукор - 2 стол.л.;
  • червона риба - 200 г;
  • норі - 2 листа;
  • огірки - 1 шт.;
  • м'який вершковий сир - 180 г;
  • авокадо - 1 шт.;
  • кунжут - 2 стол.л.

Рис промити під проточною водою мінімум 5 разів. Залити рис водою і довести до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь до середнього і варити рис 15 хвилин. Рис потрібно варити під закритою кришкою і до кінця варіння не перемішувати крупу. Після варіння вимкнути вогонь і залишити рис в каструлі під закритою кришкою ще на 15 хвилин.

Відео дня

Рисовий оцет злегка підігріти в мікрохвильовці і розчинити в ньому сіль і цукор. Полити цим соусом рис і рівномірно розмішати. Листи норі нарізати невеликими квадратиками, авокадо і огірки - тонкими скибочками. З огірків варто зняти шкірку, якщо вона гірка. Рибу нарізати тонкими шматочками.

Після цього можна приступати до складання салату. Зручніше робити це за допомогою формувального кільця.

Спочатку щільно викладіть половину шматочків норі, щоб між ними не було зазорів. Потім викладіть половину рису. На рис рівномірно розкладіть половину вершкового сиру. Потім викладіть огірки і злегка посоліть. Посипте огірки кунжутом. Потім викладіть шар авокадо. Потім знову повторіть шари норі, рису і сиру. Останнім шаром викладіть червону рибу і посипте салат кунжутом.

Суші-торт приберіть в холодильник на пару годин, щоб він добре просочився. Після цього салат повинен легко нарізатися на порційні шматки.

Вас також можуть зацікавити новини: