Багатошарові салати на Новий рік / фото ua.depositphotos.com

Салати на Новий рік 2023 запам'ятовуються навіть більше, ніж основні страви та десерти. Часто на це свято готують багатошарові салати, які красиво виглядають в розрізі. Інгредієнти в них гармонійно поєднуються. УНІАН назвав найсмачніші багатошарові салати на Новий рік у різній ціновій категорії.

Багатошаровий салат з куркою, грибами і помідорами

Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;
  • твердий сир - 200 г;
  • помідори - 400 г;
  • гриби - 350 г; 
  • цибуля - 80 г;
  • яйця - 5 шт.;
  • майонез - 3 ст. л.;
  • соняшникова олія для смаження - 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Курку зварити або запекти в духовці - як вам більше подобається. Нарізати курку дрібними кубиками. Помідори нарізати кубиком побільше, а цибулю дрібно нарізати. Обдати цибулю окропом, щоб прибрати гіркоту. Гриби тонко нарізати і обсмажити 5-7 хвилин на гарячій сковороді з олією. Яйця зварити круто. Натерти на тертці яйця і сир.

Відео дня

Викласти салат шарами: курка, цибуля, майонез, смажені гриби, яйця, майонез, сир, помідори. За бажанням прикрасити салат зеленню.

Багатошаровий салат з ікрою на Новий рік

Інгредієнти:

  • крабове м'ясо, креветки або крабові палички - 200 г;
  • рис круглозерний - 50 г;
  • червона ікра - 50 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • плавлений сирок - 2 шт.;
  • майонез - 4 ст. л.;
  • сіль, перець, зелень за смаком.

Яйця і рис відварити до готовності. Зварити і нарізати креветки або крабове м'ясо, а крабові палички просто натерти на тертці. Також натерти плавлений сирок. Викласти салат шарами в такій черговості: варений рис, майонез, яйця, майонез, сирок, краби або креветки, ікра. Прикрасити салат зеленню.

Салат новорічні годинники / фото ua.depositphotos.com

Багатошаровий салат "Новорічний годинник"

Інгредієнти:

  • куряче філе - 200 г;
  • печериці - 200 г;
  • сир - 100 г;
  • картопля - 3 шт.;
  • яйця - 3 шт.;
  • морква - 2 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • оливки для прикраси;
  • майонез - 4 ст. л.;
  • соняшникова олія - 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Куряче філе і яйця зварити і остудити, нарізати дрібними кубиками. Гриби дрібно нарізати і обсмажити на гарячій сковороді з олією до готовності (приблизно 7 хвилин). Картоплю і цибулю відварити до готовності і натерти на тертці. Для пряного смаку замість вареної моркви може бути морква по-корейськи.

Викласти салат шарами: картопля, майонез, цибуля, гриби, морква, майонез, курка, майонез, сир, яйця. Зверху на салаті викласти за допомогою нарізаних оливок циферблат зі стрілками.

Вас також можуть зацікавити новини: