Рецепт млинців з куркою і грибами / фото ua.depositphotos.com

Зовсім скоро в Україні почнеться тиждень Масляної, яка славиться своїми млинцевими традиціями. До свята заведено готувати багато млинців з солоними і солодкими начинками. Гриби з куркою - відмінний вибір для налисників. Така начинка буде збалансованою, соковитою і дуже ситною. 

Фаршировані млинці з куркою і грибами

  • Молоко - 500 мл.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль.
  • Борошно пшеничне - 1,5 ст.
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.

Начинка:

  • Куряче філе - 400 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Петрушка за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Сметана - 6 ст. л.
  • Вершкове масло - 40 г
  • Печериці - 250 г.

Перед приготуванням інгредієнти для тіста потрібно заздалегідь поставити на стіл, щоб вони були кімнатної температури. У миску вливаємо молоко, додаємо яйця, цукор, сіль, збиваємо міксером. Додаємо олію і перемішуємо. Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Смажимо млинці на розігрітій сковороді, один раз змащеній олією. 

Для начинки курку нарізати невеликими шматочками, злегка обсмажити на вершковому маслі. До м'яса додати нарізану цибулю і часник. Обсмажуємо до золотистого кольору, солимо і перчимо. До м'яса викладаємо нарізані гриби і обсмажуємо до їх готовності 10 хвилин. Додаємо дрібно нарізану зелень і сметану. Перемішуємо. Робимо маленький вогонь і тушкуємо 20 хвилин.

Готовою начинкою начиняємо кожен млинець і загортаємо рулетиком. За бажанням млинці можна додатково обсмажити на вершковому маслі, запекти в духовці або посипати тертим сиром.

Вам також може бути цікаво:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram