Рибні тефтелі в томатному соусі / фото ua.depositphotos.com

Рибні тефтелі - дуже корисна і апетитна страва. Такі симпатичні рум'яні кульки люблять багато дітей, які зовсім не шанують рибу в звичайному вигляді. Найчастіше для приготування страви вибирають філе тріски, хека, минтая, осетра, горбуші.

Якщо ви використовуєте заморожену рибу, то розморожувати її рекомендується в солоній воді - так вона збереже свій смак і корисні мікроелементи. На гарнір до тефтелі рекомендується подавати картопляне пюре, рис або сочевицю.

Раніше ми публікували смачний рецепт рибних котлет - дуже ніжних і хрустких.

Відео дня

Рибні тефтелі в томатному соусі

  • Філе або фарш риби - 500 г.
  • Білий хліб - 50 г.
  • Молоко - 6 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Томатна паста - 200 г.
  • Олія - 4 ст. л.
  • Пучок петрушки.
  • Борошно для обвалювання.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Хліб залити молоком і залишити розмокати. У блендері або м'ясорубці подрібнити рибне філе, половину цибулини, моркву, розм'якшений хліб з молоком. Посолити і поперчити за смаком. Для соусу подрібнити другу половину цибулини і петрушку. Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору, додати томатну пасту і цукор і влити трохи води. Готувати соус 5 хвилин під кришкою. 

З рибного фаршу сформувати кульки мокрими руками і рясно обваляти в борошні. На широкій сковороді розігріти олію і підрум'янити тефтелі з двох сторін кілька хвилин. Залити тефтелі томатним соусом. У соус додати зелень і улюблені спеції. Тушкувати на слабкому вогні 7-10 хвилин.

Рибні тефтелі рецепт / фото ua.depositphotos.com

Рибні тефтелі з рисом в духовці

  • Риба - 800 г.
  • Рис - 0,5 склянки.
  • Цибулина - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Рис відварити до готовності (20 хвилин). Рибу і одну цибулину подрібнити в м'ясорубці. У рибний фарш викласти рис, посолити і поперчити, перемішати до однорідності. Духовку розігріти до 180 градусів. З фаршу сформувати тефтелі і викласти у форму для запікання. Випікати 20 хвилин про 180 градусах.

Другу цибулину дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді до золотистого кольору. Додати до овочів томатну пасту, спеції за смаком і влити трохи води. Готові тефтелі полити томатним соусом. Залишити в закритій духовці на 10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: