Рецепти рибних котлет / depositphotos.com

Рецептів цієї страви існує безліч - кожна господиня робить котлети так, як їй подобається або так, як її навчила мама. УНІАН зібрав найкращі рецепти страви, знайомої нам з дитинства, і підкаже, як приготувати рибні котлети.

Раніше ми говорили про те, як вибрати рибні консерви і як приготувати рибні тефтелі.

Рибні котлети з консерви

  • Риба консервована, в олії - 1 банка
  • Пластівці вівсяні (геркулес) - 1 стакан
  • Яйця - 3 шт.
  • Цибуля зелена - 2 шт.
  • Масло рослинне - 1 ст. л. + для смаження
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Пластівці висипати в миску, вбити сирі яйця, посолити і ретельно перемішати. Додати 2 ст.л рідини з консерви і залишити на 10 хвилин. Дрібно нарізати цибулю, дістати рибу з банки, видалити великі кістки і розім'яти виделкою рибу до стану пюре.

Відео дня

З'єднати разом пластівці, яйця, цибулю і рибу, додати 1 ст.л рослинного масла. Розігріти масло на сковороді, мокрими руками сформувати котлети, викласти їх. Обсмажувати з кожного боку по 10 хвилин, не накриваючи кришкою. 

Рибні котлети з картоплею

Рибні котлети - як приготувати / depositphotos.com
  • Картопля - 500 г
  • Хек або філе хека - 500 г
  • Цибуля середня - 2 шт.
  • Рослинна олія - 4 ст. л
  • Панірувальні сухарі - 7-8 ст. л
  • Зелень кропу рубана - 2 ст. л
  • Солі
  • Перець чорний мелений

Читайте такожЯк приготувати лазанью вдома: 4 рецепта італійського блюдаКартоплю відварити в мундирі, по готовності почистити, поки не охолола. Якщо купили тушку хека, а не філе, перетворити тушку в філе. Ріпчасту цибулю (1 шт) дрібно нарізати і обсмажити на сковороді.

Картоплю, рибу і ріпчасту цибулю (цілу) пропустити через м'ясорубку або подрібнити в комбайні. Потім додати смажену цибулю, сіль, перець і нарізаний кріп. Ретельно вимішати, сформувати котлети, обваляти їх в панірувальних сухарях, смажити на олії до готовності.

Рибні котлети з рисом

  • Тріска (філе) - 250 г
  • Рис - 25 г
  • Цибуля ріпчаста - 60 г
  • Яйце - 0,5 шт.
  • Булка біла (несолодка) - 30 г
  • Сухарі панірувальні - 60 г
  • Зелень свіжа (кріп і петрушка) - за смаком
  • Молоко - 50 мл
  • Масло рослинне - 3 ст. л

Читайте такожНеймовірна капуста пелюстка на зиму: як приготувати яскраву закускуУ 200 мл води зварити рис, остудити. З булочки зняти скоринку, м'якуш замочити в молоці на 5 хвилин. Тріску прокрутити на м'ясорубці, з'єднати з рисом. Додати подрібнену зелень. Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати і висипати в ємність з фаршем.

В окремій мисці збити яйце, половину додати в фарш. М'якуш від булки віджати від молока, теж додати в миску. Готовий фарш посолити, поперчити і перемішати. Вологими руками сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях. Розігріти рослинне масло на сковороді, викласти котлети і обсмажувати їх під кришкою 7-10 хвилин.

Рибні котлети з томатним соусом

Рибні котлети-рецепт на сковороді / фото ua.depositphotos.com
  • Філе хека - 500 г
  • Філе пангасіуса - 500 г
  • Подчеревок (свиняча очеревина) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Рослинна олія - 30-40 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Булочка біла - 100 г або манна крупа - 4 ст. л
  • Помідори терті - 0,5 л
  • Борошно
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Цукор - 1-2 ст. л

Якщо філе риби заморожене, то розморозити, потім віджати зайву рідину, нарізати шматками. Свинину також нарізати, булочку замочити в молоці на 5 хвилин, потім віджати.

Ріпчасту цибулю нарізати кубиками, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Промити помідори, ошпарити окропом, промити під холодною водою. Зняти шкірку, натерти овочі на тертці. Пропустити через м'ясорубку свинину, рибу, булочку і цибулю, додати рослинне масло. Додати яйце, сіль і перець.

Якщо замість булочки використовували манку, то поставити фарш в холодильник на 1 годину.

Мокрими руками сформувати котлети, обваляти в борошні. Викласти на розігріту сковороду, змащену маслом, смажити без кришки на середньому вогні близько 2 хвилин з кожного боку. 

Після того, як всі котлети будуть готові, в сковороду із залишками масла вилити терті помідори. Довести до кипіння, посолити, поперчити, додати цукор і лавровий лист. Залити соусом котлети, поставити на вогонь і тушкувати на маленькому вогні під кришкою 15 хвилин. 

Вас також можуть зацікавити новини: