Овочеве рагу рецепт / фото ua.depositphotos.com

Рагу в початковому сенсі - це страва з невеликих шматочків тушкованого м'яса з додаванням овочів. У Радянському Союзі під цією стравою стали розуміти тушковане м'ясо на кістці, а потім взагалі з'явилися варіанти приготування без м'яса. І хоча овочеве рагу не має нічого спільного з французьким оригіналом, менш смачним воно від цього не стає. Готувати рагу можна з будь-яких доступних овочів, які є у вас вдома. Овочеве рагу може бути самостійною стравою або виступати гарніром для різноманітних м'ясних чи рибних страв.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачком

Рагу з баклажаном і кабачком рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Баклажани - 2 шт.
  • Кабачки - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Бульйон - 100 мл.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Лимонний сік - 2 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Петрушка.

Овочі помити, очистити від шкірки. Цибулю нарізати соломкою, а кабачок і баклажани – півкільцями. Перець нарізати смужками, видаливши плодоніжки. Моркву нарізати кубиком. Томати порізати на четвертинки, залити окропом на хвилину і зняти шкірку, дрібно нарізати. Баклажани, цибулю, моркву і кабачки підсмажити на сковороді з оливковою олією.

Потім додати солодкий перець і помідори, залити м'ясним або овочевим бульйоном, посолити і поперчити, додати цукор. Тушкувати під закритою кришкою на повільному вогні приблизно 25 хвилин. В кінці додати сік лимона і рубану зелень і відразу зняти з вогню. Розкласти рагу по тарілках.

Овочеве рагу з гарбузом і куркою

Рагу з гарбузом і куркою рецепт/ фото ua.depositphotos.com
  • Цибуля - 120 г.
  • Соняшникова олія - 60 мл.
  • Морква - 120 г.
  • Куряче філе - 250 г.
  • Перець болгарський - 200 г.
  • Гарбуз - 200 г. 
  • Помідори - 400 г.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Картопля - 600 г.
  • Вода - 300 мл.
  • Базилік сушений.
  • Петрушка, кріп.

Цибулю нарізати півкільцями, викласти на сковороду з маслом або в чашу мультиварки (режим "Випічка"). Обсмажити цибулю без кришки до золотистого кольору. Моркву нарізати кільцями і додати до цибулі. Філе крупно нарізати, перемішати з морквою і цибулею. Перець очистити від насіння, крупно нарізати і додати до овочів. Гарбуз почистити, нарізати великими кубиками, помідори нарізати великими часточками. Всі овочі покласти в сковорідку до решти інгредієнтів. Часник дрібно порубати і додати в рагу. Тушкувати 7 хвилин. 

Очищену картоплю середньо нарізати, додати до м'яса і овочів. Залити рагу водою, посолити і поперчити, додати сушений базилік і тушкувати 40 хв (або 1 годину в мультиварці в режимі "Тушкування"). За 5 хвилин до приготування додати в блюдо дрібно нарізану петрушку.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram