Один з найпростіших способів швидко побалувати себе солодким - приготувати тертий пиріг. Рецептів велика кількість, а продукти для них знайдуться на будь-якій кухні.
- Найсмачніший тертий пиріг з варенням - класичний рецепт
- Тертий пиріг з сиром - готуємо смачну начинку
- Тертий пиріг з яблуками - рецепт зі смаком літа
Раніше ми писали, як приготувати найпростіший пиріг за 5 хвилин - докладні рецепти на будь-який смак. Цього разу розглянемо різні варіанти готування тертого пирога.
Найсмачніший тертий пиріг з варенням - класичний рецепт
Для приготування цієї страви нам знадобиться:
- вершкове масло - 200 грамів;
- борошно - 420 грамів;
- яйця - 2 штуки;
- цукор - 1 столова ложка;
- розпушувач - 1 чайна ложка;
- будь-яке варення.
Розтоплюємо масло, потім змішуємо його з цукром і яйцями. У просіяне борошно додаємо розпушувач і дрібку солі. Повільно висипаємо борошно в рідку суміш і ретельно перемішуємо. Потім замішуємо тісто, ділимо його на дві частини різного розміру і формуємо з них кулі. Загортаємо тісто в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на одну годину.
Більшу частину тіста дістаємо і розгортаємо, залишаючи зазор для бортиків пирога. Поміщаємо в попередньо змащену маслом форму. Викладаємо всередину варення. Другу куля з тіста натираємо на крупній тертці, рівномірно розподіляючи по поверхні.
Розігріваємо духовку до 185°C і ставимо наш пиріг на 35-45 хвилин, в залежності від її потужності.
Тертий пиріг з сиром - готуємо смачну начинку
Оскільки рецепт приготування основи однаковий, цей пиріг можна готувати з різними начинками. Завдяки цьому кожен раз блюдо буде мати новий смак. Нам знадобиться:
- сир - 300 грамів;
- сметана 15% - 120 грамів;
- цукор - 3 столові ложки.
Змішуємо в блендері або комбайні сир, сметану і цукор. Потім додатково збиваємо їх в однорідну масу і викладаємо на основу.
Тертий пиріг з яблуками - рецепт зі смаком літа
Для цього рецепта можна взяти:
- яблука - 3 штуки;
- ізюм;
- цукор.
Робимо основу, слідуючи першому рецепту. На неї викладаємо натерті на крупну тертку яблука, присипаємо їх цукром. Зверху додаємо родзинки. Також можна використовувати мак, цукати і будь-які інші смачні добавки.