Пес і кіт / REUTERS

Інколи життя під одним дахом може стати справжнім випробуванням навіть для найбільш терплячих з нас. Коли улюблене крісло зайняте кимось іншим, а їжа загадково зникає, стає не дивно, що температура починає зростати. І це йдеться лише про домашніх тварин.

Однак, вчені вирішили з’ясувати напевне, у яких стосунках перебувають коти і собаки, які живуть в одному домі. Вони виявили, що хоч коти більш знервовані, у них майже немає проблем із хатнім самоствердженням, пише The Guardian.

Онлайн-опитування 748 домовласників з Великої Британії, США, Австралії, Канади і кількох країн Європи виявило, що більш ніж 80% з них відчувають, що їхні домашні тварини цілком ладнають один з одним. Лише 3% заявили, що їхній кіт і собака терпіти не можуть один одного.

Відео дня

Читайте такожЗлюки-коти: мережу підкорило відео, як агресивні кішки напали на собаку (відео)

Однак, попри загальну картинку гармонії, опитування також виявило, що коти значно частіше поводяться антагоністично. Домовласники повідомили вченим, що коти втричі частіше погрожують своїм собачим сусідам і в 10 разів вірогідніше можуть завдати їм поранень під час бійки. Втім, собаки, здається, не дуже цим стурбовані. Більш ніж п’ята частина з них піднімали іграшки, щоб показати котам. Навпаки траплялося лише у 6% випадків.

Вчені з Університету Лінкольна також намагалися з’ясувати, що потрібно зробити, щоб кіт і собака в домі гармонійно співіснували. Вони визначили, що успішність відносин тварин залежить від віку котів, в якому вони почали жити поруч з псами. Чим раніше почнеться це співіснування, тим краще.