Автомобілі, на яких випробовували пристрій, заряджалися до 80% потужності за 15 хв / Фото УНІАН

Компанії BMW та Porsche представили прототип зарядної станції, яка за менш ніж три хвилини може надати електромобілю достатньо енергії, щоб він проїхав 100 км.

Читайте такожЕлектромобілі вже до 2022 року зможуть повноцінно конкурувати з машинами на бензині - вчені

За цим показником вони обійшли компанію Tesla, повідомляє Голос Америки з посиланням на Bloomberg. Пристрої BMW та Porsche "заправляють" батареї авто зарядом, який є достатнім, щоб проїхати 100 км, менше ніж за 3 хв. Зарядні станції мають потужність вищу за ту, що здатні сприйняти існуючі батареї серійних авто. Відтак результати випробувань були отримані з тестовими авто і позначаться радше на майбутньому приватного електротранспорту. Щоб дозволити тестовим батареям засвоїти енергію від зарядного пристрою, використовувалось, серед іншого, спеціальне охолодження.

Відео дня

Автомобілі, на яких випробовували пристрій, заряджалися до 80% потужності за 15 хв. Водночас станції Tesla потребують близько півгодини для такої зарядки.

Швидкість заряджання і наявність інфраструктури впливають на рішення клієнтів використовувати електромобілі, тому компанії працюють над вдосконаленням зарядних пристроїв та встановленням мереж станцій вздовж основних шосе.