REUTERS

Месенджер Telegram дозволив користувачам видаляти особисту переписку без терміну давності як у себе, так і у співрозмовників.

Про це в неділю на своєму каналі повідомив засновник месенджера Павло Дуров.

Читайте такожTelegram заявив про проблеми з сервером

Відео дня

"Відсьогодні (з неділі, 24 березня, - ред.) ми дозволимо кожному користувачеві видаляти будь-які повідомлення у приватному листуванні з обох сторін. Не має значення, хто і коли відправляв повідомлення, ви можете повністю контролювати. Ви навіть можете стерти всю розмову з обох сторін, якщо захочете", - написав Павло Дуров.

Раніше видалити можна було лише власні повідомлення, відправлені за останні 48 годин.

Дуров також зазначив, що розробники брали до уваги стурбованість користувачів можливими зловживаннями новою функцією і збереженням свого листування.

"Ми ретельно обміркували цю проблему, але вважаємо, що перевага контролю над своїми слідами в цифровому просторі важливіша", - написав Дуров.

Як повідомляв УНІАН, 14 березня засновник месенджера Павло Дуров розповів, що за останні 24 години в додатку зареєструвалися понад 3 млн користувачів. При цьому зазвичай щоденний приріст Telegram становить у середньому 300 тис. користувачів, а щомісячний - близько 9 млн. Причини такого зростання Дуров не назвав, однак це може бути пов'язано з технічним збоєм в роботі Facebook і Instagram, що стався ввечері 13 березня.