REUTERS

Японська компанія Nintendo, яка спеціалізується на створенні відеоігор та ігрових консолей, працює над двома новими моделями Switch, які можуть бути випущені вже цього літа.

Про це повідомляє Naked Science, посилаючись на The Wall Street Journal.

Бюджетна версія заради скорочення витрат не буде використовувати функцію вібрації і не отримає знімних контролерів Joy-Con, а саму модель розглядають як наступника застарілої портативної системи Nintendo 3DS. Раніше в цьому році Nikkei повідомив, що Nintendo планує випустити Switch невеликого розміру з акцентом на мобільність. Крім того, японська компанія також почала співпрацю з компанією Sharp, яка буде відповідати за виготовлення дисплеїв для консолей.

Відео дня

Читайте такожNintendo випустить нового Super Mario для смартфонів

Друга модель буде орієнтована на «завзятих геймерів». За даними джерела, це буде щось більше, ніж просте підвищення продуктивності консолі. Switch використовує чотирирічний процесор Tegra X1 від Nvidia, і, якщо Nvidia повернеться до розробки мобільних чіпів для Nintendo, він зможе значно підвищити потужність та ефективність. Згідно з джерелами, нові пристрої нагадують сімейство PlayStation: більш дешева версія Switch схожа на PS Vita, а професійна — на PS4 Pro.

Нові моделі Switch, ймовірно, будуть анонсовані в червні на щорічній виставці індустрії комп'ютерних ігор E3. Вартість нових консолей Nintendo Switch поки не називається.

Нагадаємо, на даний момент продано 32 мільйони одиниць консолей Switch.

Як повідомляв УНІАН, більш ніж через рік після випуску своєї передової ігрової консолі Nintendo може випустити нову модель Switch вже у 2019 році.