Над Австралією вибухнув великий метеорит / Скріншот - Youtube, Daily Mail

Над територією Австралії за короткий проміжок часу пролетіли два великих метеорити. Обидва небесних тіла осяяли небо яскравими спалахами світла.

Читайте такожNewsweek: Ядерна зброя може врятувати Землю від астероїдів, але це незаконно

Як повідомляє Naked Science, перший метеорит пролетів над північчю континенту 20 травня. Багато жителів помітили в небі спалах. Встановлені на ліхтарних стовпах відеореєстратори також відзняли падіння, яке супроводжувалося спалахом яскравого світла. Метеорит помітили люди з двох різних міст, розташованих на відстані 500 кілометрів одне від одного.

Другий подібний метеорит пролетів в небі над Австралією через два дні після першого — 22 травня. За словами австралійського астронома Девіда Фінлі, цей об'єкт був у діаметрі приблизно як позашляховик Toyota Land Cruiser Prado, а важив від 20 до 40 тонн.

Він летів зі швидкістю 40 000 кілометрів на годину, а потужність його вибуху при зіткненні з Землею становила б 1,6 кілотонни в тротиловому еквіваленті.

На щастя, обидва небесних тіла розірвалися в повітрі, а їх уламки впали у води океану. Другий об'єкт, що пролетів в небі над Австралією 22 травня, впав всього в 400 кілометрах від великого міста – Аделаїди.

Раніше експерти NASA заявили, що у грудні минулого року в атмосфері Землі вибухнув величезна вогнена куля. Вибух був другим по величині у своєму роді за останні 30 років і найбільшим з часів падіння челябінського метеорита в 2013 році.