Ілюстрація / REUTERS

Компанія Facebook збиралася запустити свою криптовалюту під назвою Libra вже наступного року. Але голова Комітету Палати представників Конгресу США з питань фінансових послуг Максін Вотерс заблокувала цей план за лічені години після оголошення планів.

Як пише BBC, соціальній мережі доведеться почекати, поки Конгрес перевірить проект. У Facebook сказали, що з нетерпінням чекають, коли зможуть дати американським конгресменам відповіді на всі запитання про нову криптовалюту.

«Зважаючи на тривожне минуле компанії, я вимагаю, щоб Facebook погодився накласти мораторій на будь-який рух в напрямку розвитку криптовалюти до тих пір, поки Конгрес і регулятори не будуть мати змогу оцінити ці питання і вжити заходів», - сказала Вотерс, натякнувши на скандал про неправомірне використання особистих даних користувачів Facebook, яке призвело до допиту керівників Facebook перед Комітетом.

Відео дня

Читайте такожЦукерберг особисто винен у проблемах із захистом Facebook - WSJ

Соціальна мережа хоче запустити власну криптовалюту Libra, яка буде зберігатися онлайн в електронному гаманці під назвою Calibra. Користувачі зможуть нею обмінюватися для оплати послуг і покупки речей. Сенатор Шеррод Браун, який очолює Комітет Сенату з банківських справ сказав, що Facebook став «надто великим і могутнім».

«Ми не можемо дозволити Facebook запустити ризиковану нову криптовалюту через швейцарський банк без належного нагляду», - пояснив він.