У компанії запевняють, що інцидент ніяк не вплине на виконання основного завдання / скріншот з відео

Центральний прискорювач важкої ракети Falcon Heavy при приземленні промахнувся повз платформи в Атлантичному океані і вибухнув. Він впав у воду буквально в декількох десятках метрів від майданчика.

Читайте такожРакета-носій Falcon 9 стартувала з космодрому в США (відео)

Трансляцію запуску вів YouTube-канал компанії.

Відео дня

Відзначається, що дрон-платформа була в 1245 км від місця запуску, що є рекордною відстанню для морської посадки SpaceX.

У компанії запевняють, що інцидент ніяк не вплине на виконання основного завдання в цій місії: виведення супутників на заплановані орбіти. Воно вже почалося і проходить штатно.

Повернення прискорювачів - завдання другорядної важливості, причому бічні прискорювачі успішно посадили на наземні майданчики в 15 км від місця старту.

Другий прискорювач Falcon Heavy зараз працює нормально, SpaceX продовжує трансляцію, яка триватиме до відстиковки всіх космічних апаратів.

Нагадаємо, двоступенева ракета з першою сходинкою і бічними блоками багаторазового використання повинна вивести на орбіту атомні годинники, які допоможуть здійснювати наведення космічних апаратів на далекі об'єкти сонячної системи, що, зокрема, допоможе при плануванні польоту NASA до Марса. Крім того, один із супутників повинен вивести на орбіту капсули з прахом 152 покійників, зокрема вчених і співробітників NASA.