Космічний телескоп Kepler / фото nasa.gov

Астрономи Массачусетського технологічного інституту знайшли дивний об'єкт на відстані 350 мільйонів світлових років від Землі - подвійну зірку Epic 249706694.

Дані космічного телескопа Kepler показали, що її яскравість різко падала 28 разів за час спостережень. Причому лише в кількох випадках можна було спостерігати певну періодичність, пише Naked Science.

Читайте такожТелескоп Hubble зробив знімок крихітної галактики з "великим серцем"

Відео дня

Дослідники не можуть сказати, з чим саме вони зіткнулися. Одна з найбільш правдоподібних версій свідчить, що причина падінь світності може критися в процесах, які відбуваються в самій зірці і не стосуються об'єктів, розташованих поблизу.

Це друга подібна виявлена зірка. Астрономам вже відомий феномен, пов'язаний з так званою зіркою Таббі, або Kic 8462852. Різкі зміни в її світності поставили перед вченими дуже складні питання.

Видання відзначає, що одна з найбільш фантастичних версій, яку розглядають у випадку із зіркою Таббі, пов'язана з активністю гіпотетичної позаземної цивілізації.

Раніше УНІАН повідомляв, що астрономи за допомогою телескопа Hubble отримали знімок "вибухонебезпечною" галактики NGC 4051, яка розташовується на відстані близько 45 мільйонів світлових років від Землі.