Чаювання чотири рази в тиждень здатне поліпшити роботу мозку / фото УНІАН

Вчені з Національного університету Сінгапуру розповіли про користь чаю для здоров'я мозку.

Читайте такожМешканець Дніпра створив розумну машину, здатну самостійно готувати чай (відео)

Про це повідомляє ZN.ua.

Відео дня

"Згідно з даними їх дослідження, чаювання хоча б чотири рази на тиждень здатні покращити ефективність мозкових зв'язків", - йдеться в повідомленні.

У ході дослідження вчені розділили добровольців на дві групи: ті, хто пив чай часто або досить часто і ті, хто не вживав його зовсім або пив рідко. До любителів чаю відносили тих, хто вживав зелений чай улун або чорний чай не рідше, ніж чотири рази на тиждень протягом останніх 25 років. Вся вибірка складалася з 36 літніх людей у віці від 60 років. Крім даних про їх здоров'я, спосіб життя і психологічний стан, всі вони пройшли нейропсихологічні тести, а мозок кожного добровольця був просканований за допомогою магнітно-резонансної томографії.

Вчені звірили дані тестів, які показували когнітивні здібності учасників і результати візуалізації, а потім порівняли результати груп, на які їх ділили в залежності від любові чи нелюбові до чаю.

Виявилося, що у любителів чаю були області мозку з ефективнішим взаємозв'язком. Вживання чаю виявилося пов'язано з ефективнішою структурною організацією, але не на глобальну функціональну організацію. За словами дослідників, зв'язок регулярного чаювання і зменшення міжпівкульної асиметрії - свідоцтво користі цієї звички для мозку.