У компанії визнали перемогу цифрового мовлення та інтернет-ЗМІ / фото ukrtelecom.ua

Один з найбільших українських операторів телекомунікацій «Укртелеком» заявив про припинення підключень до дротового радіо.

«Щомісяця від послуги відмовляються понад десять тисяч абонентів. «Укртелеком» продовжує підтримувати мережу проводового мовлення в тих регіонах, де є користувачі, але відсутність попиту на нові радіоточки серед населення призвела до припинення послуги з їх підключення. Тому з 1 січня 2020 року, через непопулярність послуги та відсутність попиту на неї, компанія припиняє нові підключення до домашньої радіоточки», - повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожНа півночі Криму Росія «глушить» українське радіо - правозахисники

Відео дня

«Укртелеком» зазначив, що канали й технології отримання інформації минулого століття дедалі більше програють у конкуренції з цифровим мовленням та інтернет-ЗМІ, що призвело до відсутності попиту на нові підключення до проводового радіо.

«В Україні стрімко зменшується кількість користувачів застарілої послуги проводового мовлення. Цього літа їх залишилося 350 тис. абонентів», - додали в компанії.

Статистика свідчить про відмову від проводового радіо як глобальну тенденцію. Протягом останніх років проводове радіомовлення впевнено витісняється новими прогресивними цифровими засобами передачі інформації, такими як соціальні мережі, IP-радіо, безкоштовне ефірне радіо та інші, сказано в повідомленні.

«Укртелеком» підкреслив, що на сьогодні послуга проводового радіо через свою застарілість невигідна і незручна, однак існуючі абоненти продовжать користуватися проводовим радіо на діючих умовах.

Як повідомляв УНІАН, газета Washington Post Express припинила своє існування у друкованому вигляді, не витримавши конкуренції з телефоном.