Молоко показало найкращі результати в боротьбі з жагою / фото соцмереж

Дослідники з Сент-Ендрюського університету в Шотландії дізналися, який напій найкраще втамовує спрагу.

Про результати дослідження повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

Науковці порівняли вплив на організм води, кави, молока та алкогольних напоїв.

Відео дня

Як розповів автор дослідження професор Рональд Моган, молоко показало найкращі результати в боротьбі з жагою, ніж звичайна вода, бо напій тваринного походження містить цукрову лактозу, трохи білка і трохи жиру.

Всі вони допомагають сповільнити відтік рідини з шлунку і не відчувати спрагу протягом відносно тривалого періоду часу. У молоці також є натрій, який діє як губка і тримає воду в організмі і через це виробляється менше сечі.

Читайте такожВчені з'ясували, яка країна в світі споживає найбільше молока

Крім того, непогано "зволожує організм" кава. У разі вживання 2-4 чашок напою з кофеїном. Сечогінний ефект від кави може спостерігатися у тих, хто п'є її вкрай рідко. У тих, хто вживає її регулярно, реакція слабша. У будь-якому випадку знизити сечогінний ефект можна, додавши в каву дві столові ложки молока.

Своєю чергою, пиво не кращим чином впливає на спрагу.

"Пиво у великих обсягах призводить до меншої втрати води, ніж віскі, тому що в першому випадку ви просто споживаєте більше рідини. Міцні алкогольні напої в чистому вигляді зневоднюють, розбавлені спиртні напої – ні", - розповідає професор.

Більше того, при надмірному вживанні пива, зранку можуть з'явитися набряки.

Науковці наголошують, що вживати солодкі напої треба обережно. Фруктові соки або кола можуть довше знаходитися у шлунку, але повільніше виходить з нього у порівнянні з простою водою, але як тільки ці напої потрапляють у тонкий кишківник, висока концентрація цукрів розріджується під час фізіологічного процесу, який називається осмосом. Цей процес фактично "витягує" воду з організму в тонкий кишківник для розведення цукрів, які містять ці напої. А технічно все, що знаходиться всередині кишківника, знаходиться поза вашим тілом.

Дослідники зазначають, що сік і содова не тільки менше зволожують, але приносять додаткові цукор та калорії. Якщо стоїть вибір між содою та водою для гідратації, обирайте воду. Адже нашим ниркам та печінці необхідна вода, щоб позбутися токсинів у нашому тілі. Також вода відіграє ключову роль у підтримці еластичності та пружності шкіри. Це найдешевший зволожуючий крем, який ви знайдете.

Вода допомагає суглобам змащуватися і запобігати інфекціям та переносить поживні речовини до наших клітин - у більшості ситуацій людям не потрібно надто турбуватися про те, що пити частіше.

Нагадаємо, 1 лютого повідомлялося, що науковці дізналися, що вживання газованої води впливає на пам'ять, зменшує обсяг головного мозку та може спровокувати інсульт.