Газована вода погано впливає на пам'ять / фото pixabay.com

Науковці дізналися, що вживання газованої води впливає на пам'ять, зменшує обсяг головного мозку та може спровокувати інсульт.

Такі результати досліджень учених опублікували в журналах Stroke і Alzheimer's&Dementia, розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

За інформацією вчених, люди, які щодня вживають дієтичну газовану воду, в три рази частіше страждають від інсультів і розладів пам'яті, ніж ті, хто взагалі її не п'є.

Відео дня

Читайте такожЛюбов до солодкого може свідчити про розвиток тяжкої хвороби - дослідження

"Сім років досліджень, опитування та сканування мозку близько 4,5 тисяч осіб від 45 років. Вони пили газовану воду. І висновок зовсім невтішний. Кожний третій любитель таких напоїв, навіть дієтичних, утричі більше страждає від інсультів та розвитку слабоумства. Усього пляшка газованої води без цукру хоча б раз на день, і в результаті об'єм мозку людини зменшується, а пам'ять значно погіршується", - розповіли в ефірі.

Однак, науковці ще не знають, чому це відбувається. Вони припускають, що сполука газованої води і цукрозамінників погіршує кровообіг.

"Подібний ефект виявили на людський організм і від вживання простої газованої води, щоправда негативний вплив все ж менший аніж від захоплення дієтичними шипучками.

Ще одна небезпека від синтетичних підсолоджувачів – це неймовірне навантаження на печінку, а ще вони можуть сприяти відкладенню токсинів в організмі", - уточнили у студії. 

Раніше вчені з'ясували, що газовані напої підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань.