Чоловіки вигадали унікальну рідину, яка перетворює вуглекислий газ з атмосфери на етиловий спирт/ Air Co

Засновники американського стартапу Air Co. виготовляють чисту горілку з вуглекислого газу й води. Завод з виробництва спиртного оснастили сонячними батареями.

Про це пише Forbes.

Зазначається, що під час виробництва горілки застосовується не традиційний метод бродіння, а нова запатентована технологія, з допомогою якої викиди вуглекислого газу перетворюються на етиловий спирт. Потім з нього роблять горілку преміум-класу.

Відео дня

На виготовлення однієї пляшки йде близько 0,2 кубометра вуглекислого газу з атмосфери.

Читайте такожSpaceX запустила на орбіту ракету з 60 супутниками Starlink (відео)

Підприємці – Грегорі Константайн та Стеффорд Шиен – стверджують, що завдяки цьому процесу їхню горілку можна назвати однією з найчистіших у світі.

Обладнання заводу виловлює вуглець, які місцеві компанії викидають в атмосферу. Частина надходить також з інших лікеро-горілчаних заводів, оскільки двоокис вуглецю – побічний продукт бродіння, тобто традиційного методу виробництва більшості алкогольних напоїв.

Поки екологічну горілку продають тільки у роздрібних магазинах Нью-Йорка. Невдовзі вони планують розширити географію й запустити заводи в інших американських містах, аби максимально скоротити викиди.

«Дуже складно впроваджувати такого роду інновації. З цим треба, насамперед, ознайомлювати людей. Однак Шиен – справжній новатор. Він зміг створити унікальну рідину, яка перетворює вуглекислий газ з атмосфери на етиловий спирт», – наголошує Константайн.

У майбутньому вони планують зайнятися виготовленням парфумерії та інших популярних продуктів з етанолу.

Як повідомляв УНІАН, компанія Google таємно від пацієнтів і лікарів збирає медичні дані в лікувальних установах у 21 штаті. Проект носить назву «Соловей», він стартував у минулому році.