Частина дослідників впевнені, що зірки перейшли на наступні етапи життєвого циклу / wikipedia.org

За останніх 70 років у космосі з невідомих причин зникли близько 100 зірок.

Про це заявила міжнародна дослідницька група, пише Громадське.

Читайте такожОдна з найяскравіших зірок на небі може вибухнутиАстрономи порівняли зоряні карти, які були створені у 1950-х роках минулого століття з тими, що були складені в наші дні. Виявилося, що близько 100 зірок, які були на давніших картах просто зникли.

Відео дня

Вчені висунули кілька припущень щодо причин такої аномалії. Дехто з них вважає, що зникнення зірок можна пояснити звичайними природніми явищами. Наприклад, невдалим переродженням у наднові зірки або поглинанням їх чорними дірами. Також є припущення, що вони могли змінити положення і віддалитися.

Інші наголошують, що виявлених аномалій занадто багато, щоб пояснити таким чином всі зниклі зірки. До того ж жодна зі зниклих зірок не проявляла ознаки переродження ні в наднову, ні в нейтронну зірку.

Шукаючи альтернативне пояснення виявленої аномалії, деякі вчені припустили, що зниклі «зірки» можуть бути реліктами технологічно розвинених цивілізацій.

Ще частина дослідників каже, що більша частина зниклих зірок, найімовірніше, просто перейшла на наступні етапи свого життєвого циклу. І цей факт цілком може стати цікавою темою для майбутніх досліджень.

Раніше УНІАН повідомляв, як NASA опублікувала фото «космічної різдвяної ялинки».